Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Október 29. 14:41, szombat | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

NHL: a Detroitot már megint elkapta nemezise, a San Jose

NHL: a Detroitot már megint elkapta nemezise, a San Jose

Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 22. játéknapján összesen született annyi gól, mint a 21. játéknap elképesztő meccsén, a 8–9-es Philadelphia–Winnipegen.

A Detroitot megint legyőzte egyik nagy riválisa, a San Jose, a Carolina lenullázta a Chicagót, a Calgary a St. Louis, az Edmonton a Colorado ellen nyert 3–1-re.

Kezdjük Detroittal: a Red Wings azzal a csapattal csapott össze, mely már szinte idegesítő rendszerességgel tör borsot a michiganiek orra alá. A Detroitot a rájátszásból az előző két szezonban kiverő San Jose Sharks megint győzni tudott a Joe Louis Arenában – most 4–2-re.

A két csapat hagyományosan rendkívül szoros meccseket játszik – az előző playoff hét meccséből hat egy góllal dőlt el –, és most is ez volt a helyzet: 2–2 után a San Jose Joe Thornton góljával került előnybe a 39. percben, és csak azért nem lett megint egygólos a különbség, mert Thornton üres kapura beköszönt a végén.

„Mindig remek meccseket vívunk egymással. A Detroit kitűnő csapat, hosszú ideje az elitben, és ezért különösen édes a siker" – kommentált a két pontot (egy gól, egy gólpassz) jegyző Patrick Marleau.

„Minden mérkőzés nagyon szoros, ha találkozunk. Két sikeréhes, jó csapat, nagyon kellemes rivalizálás lett köztünk az előző években" – így Thornton.

Raleighben Cam Ward, a 'Canes kapusa először őrizte hálóját kapott gól nélkül a szezonban, 30 védés segítette shutouthoz a Blackhawks ellen. A Carolina három vesztes meccs után aratott ismét sikert, a chicagóiak meg hozzászokhattak már az itteni vereségekhez: 1999, az RBC Center megnyitása óta nem nyertek a Hurricanes otthonában.

Denverben az Edmonton kapusa, a 40 védést bemutató Devan Dubnyk volt a hős, az Oilers egymás után negyedszerre győzött. Az Avalanche idegenben a legjobb mérleggel rendelkezik a ligában (6–0–1), ehhez képest otthon háromból háromszor kapott ki eddig.

St. Louis népe a Cardinals baseballcsapatának nagybajnoki címét ünnepli, a hokisok viszont nem adtak okoz örömre: a Calgary 3–1-re legyőzte a Bluest, melynek megszakadt hárommeccses győzelmi sorozata. A St. Louis sokkal többet lőtt kapura Calgaryban, viszont Miikka Kiprusoff (28 védés) kitolt velük, ráadásul a Blues rossz szokása szerint megint pocsék volt emberelőnyben – vereség lett a vége. A Calgary centere, Brendan Morrison 900. mérkőzését ünnepelte győzelemmel – ő a harmadik a franchise történetében Jarome Iginla és a meccs utolsó gólját szerző Olli Jokinen után, aki elérte ezt a határt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.