Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. November 29. 11:27, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Nézz körül és lásd, az angyalok mindenütt ott vannak

Nézz körül és lásd, az angyalok mindenütt ott vannak

Adventi ünnepséget tartott a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete Karácsony és az angyalok címmel november 28-án a Szakmaközi Művelődési Házban.

A városban is felgyúltak az ünnepi fények és a hétvégén az adventi koszorún is fellobbant az első gyertyaláng. Úgy gondolom, hogy ez a gyertyaláng az emberek szívébe is hozott egy kis melegséget. Ahogy egyre közeledünk karácsonyhoz, úgy egyre többet gondolunk a szeretteinkre is. Jó látni, hogy a város lakossága is egyre szívesebben látogat el a szervezett programokra, hogy több időt töltsön el barátaival, ismerőseivel. Örömmel töltött el az is, hogy milyen sokan eljöttek a szombat esti adventi gyertyagyújtásra és az is, hogy az immáron harmadik éve felállított korcsolyapályán rengetegen várakoztak a megnyitás pillanatára. Szívem mélyén azt éreztem, hogy ebbe a városba érdemes programokat szervezni és érdemes az embereknek olyan lehetőségeket biztosítani, ahol együtt tudunk ünnepelni. – mondta köszöntő beszédében Csányi József polgármester. Arról is beszámolt, hogy önkormányzatunknak sikerült egész évben biztosítania a nyugdíjas klubok egyesületének a Szakmaközi Művelődési Ház havonta egy alkalommal való ingyenes igénybevételét. Valamint arra is ígéretet tett, hogy jövőre – annak ellenére, hogy nem önkormányzati tulajdonú az épület – a 2017-es költségvetésből 5 millió forintot biztosít a Szakmaközi Művelődési Ház homlokzatának felújítására. Így a továbbiakban méltó körülmények között tarthatják meg foglalkozásaikat a nyugdíjas klubok is.

A polgármester beszédét követően a délelőtt első fellépőjeként a Pedagógus Nyugdíjas Klub Négy gyertya címmel kis dramatikus játékot adott elő. Őket a Cipőgyári Nyugdíjas Klub Angyalok megjelenése és a karácsony című előadása követte. A Pedagógus Nyugdíjas Klub két verssel is készült az ünnepre A kisbabák angyalok és az Angyalország című mű előadásával.

Az Őszidő Nyugdíjas Klubtól megtudhatták az ünnepen megjelentek, hogy kik az angyalok és milyen szerepet töltenek be az emberek életében? A műsort dramatizált mesével színesítette a Kossuthosok Klubja, akik a Karácsonyi angyalok legendáját…: A karácsonyi angyal és a hold címmel regélte el nézőinek. A Kunplast Nyugdíjas Klubja bemutatta az angyalok szerepét a művészetben.
Óriási sikert aratott Lesták Sándorné által előadott Wass Albert: Az angyalok tisztása című verse. Ezt követően az angyal a népi hitvilágba és a magyar népi hagyományba az Együtt Egymásért Klub vezette be a népes közönséget.

A Félegyházi Citerazanekar és Énekkar csodálatos karácsonyi dalokat adott elő, melyeket nagyon sokan a közönség soraiból is énekeltek. A műsor utolsó előadói a Constantinum diákjai voltak, akik betlehemes előadással lepték meg a megjelenteket.

A kellemes délelőtti programot Juhász István, a nyugdíjas klub egyesületének vezetője zárta.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.