Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Március 04. 08:20, szerda | Helyi
Forrás: Tourinform Iroda

Népszerű volt a félegyházi stand az Utazási Kiállításon

Népszerű volt a félegyházi stand az Utazási Kiállításon

Kiskunfélegyháza városának jó hírét 4 napon keresztül képviselték a Kiskun Múzeum és a Tourinform iroda munkatársai.

Magyarország első számú turisztikai vásárán, 2020-ban 43. alkalommal megrendezésre kerülő Utazás kiállításon megjelent a 70. születésnapját "ünneplő" Bács-Kiskun megye. A Hungexpo területén 60 négyzetméteren 21 kiállítóval várta 2020. február 27-től március 1-ig a látogatókat.

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke köszöntőjében kiemelte: a megye szlogenje "Bács-Kiskun boldoggá tesz", amit a megyék közötti boldogság-felmérés kiemelkedő eredménye miatt választottak. A kiállításon megmutatják, hogy mitől boldogok az itt élők. A megye rendelkezik a legtöbb termálfürdővel és gyógyhellyel Magyarországon, és az ország ötödik legnagyobb tava mellett Európa legnagyobb pincefaluja is itt található, 1200 pincével.

Bács-Kiskun megye pezsgő hangulatú és sokszínű térségekre jellemző étel- és ital-specialitásokkal is vára a látogatókat. A kiskunfélegyházi standon az országszerte kedvelt Félegyházi Pékség pogácsáit és Kovács János cukrászmester aszalt gyümölcsös csokoládéját, valamint igazi különlegességnek számító macaronját lehetett megkóstolni. A megye születésnapi csokoládétortája is a félegyházi cukrász műhelyéből érkezett.

A Kiskunfélegyházáról érdeklődőknek egy kis kvízjátékkal készültek a Kiskun Múzeum és a Tourinform iroda munkatársai, mely kapcsán városunkkal kapcsolatos öt kérdésre kellett kitalálni a helyes választ. A játékos félegyházi ismerkedés nagyon népszerű volt, több mint százan éltek a lehetőséggel és távoztak apró szuvenírrel a helyes megfejtésekért, valamint szívélyes városlátogatásra történő invitálással. A megye facebook nyereményjátékán Kiskun Múzeum belépőt és ajándékcsomagokat nyertek a szerencsések a Selb pincészet felajánlásának köszönhetően.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.