Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2019. Augusztus 25. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Népes családja körében ünnepelte Erzsike néni 95. születésnapját

Népes családja körében ünnepelte Erzsike néni 95. születésnapját

Forgó Jánosné, Erzsike néni augusztus 24-én ünnepelte 95. születésnapját.

E kivételes nap alkalmából városvezetésünk nevében Balla László alpolgármester köszöntötte őt fel virágcsokorral és Orbán Viktor miniszterelnökünk által aláírt emléklappal. Erzsike néni – akit szerető családtagjainak apraja-nagyja vett körbe ezen a szép napon - boldog mosollyal fogadta a kedves vendéget.

Forgó Jánosné 1924. augusztus 26-án született Kiskunfélegyházán. Tanyai nagycsaládos környezetben nőtt fel, így korán beletanult a háztartásba, de a kerti és mezei munkába is. Ahogy cseperedett, már más munkával is segítette családja megélhetését, a Csanyi úton épülő Vegyipari Gépgyár építő munkásainak főzött ebédet évekig.

Erzsike néniék szorgalmas emberek lévén selyemhernyós tenyésztésbe is belefogtak a férjével. Saját gyerekeik mellé még állami gondozott gyerekeket is vállaltak. Huszonnyolc gyermeket neveltek fel.

Erzsike néni aktív tagja volt az iskola szülői munkaközösségének. Áldozatos munkáját értékelte a Móra Ferenc Általános Iskola igazgatósága és Pedagógusnap alkalmából erkölcsi és anyagi kitüntetésben részesült a hetvenes években. A család közben megszaporodott, két fiú és két lány unokájuk született. Erzsike néni harmincegy éve megözvegyült, de öröm is érte, mert hét dédunokával ajándékozta meg a sors.

Két nyugdíjas énekkarba is belekapcsolódott, Vöröskeresztes és a Barátság énekkarba harminckilenc évig járt dalolni.

Erzsike néni soha sincs egyedül, mert gyermekei, unokái gyakran meglátogatják, de még az állami gondozott gyerekek is eljönnek esztendős ünnepeken, névnapokon, hogy megköszöntsék őt.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA