Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Május 09. 08:55, csütörtök | Helyi
Forrás: Gál Kristóf Imre

Nemzetközi versenyen dobogós helyezés

Nemzetközi versenyen dobogós helyezés

A 13. Nemzetközi Motorkerékpáros Találkozón és Rendőrmotoros Versenyen a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának járőrvezetője, Papp Tibor r. főtörzszászlós a III. helyezést érte el.

A németországi Kulmbachban 2013. április 26. és 29. között megrendezett 13. Nemzetközi Motorkerékpáros Találkozón és Rendőrmotoros Versenyen a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának járőrvezetője, Papp Tibor r. főtörzszászlós a III. helyezést érte el. A magyar delegáció másik tagja Réz Gyula r. főtörzszászlós szolgálatirányító parancsnok volt, aki a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályán teljesít szolgálatot, ő a VII. helyen végzett.

A Nemzetközi Rendőrmotoros Versenyen 14 ország küldöttei vettek részt. Papp Tibor motoros-rendőr bronzérme még szebben csillog, hiszen az előkelő III. helyezést úgy érte el, hogy a németországi megmérettetés szabályai és az ügyességi pálya kialakítása nagyban eltért a magyarországi hasonló versenyek követelményeitől.

Papp Tibor r. főtörzszászlós

Az I. helyen egy angol, a II. helyen pedig egy holland rendőr végzett. Papp Tibornak a bronzérmet, és az elismerő oklevelet Reinhard Kunkel úr, Felső-Frankföld rendőrfőnöke adta át.

A kétfős magyar delegáció azonban nem csak a versenyen bizonyította rátermettségét.

A versenyre tartó útjukon 2013. április 26-án a németországi háromsávos 9-es autópályán Nürnbergtől kb. 46 kilométerre a legbelső sávban, közvetlenül előttük ütközött össze három személyautó. Az anyagi káros balesetben senki nem sérült meg, azonban a nagyon erős forgalom miatt a baleseti helyzetet igen veszélyesnek ítélték meg motoros-rendőreink, ezért a szolgálati motorjaik megkülönböztető jelzését bekapcsolva a külső sávokra terelték a forgalmat.

Az illetékes autópálya rendőrség 15 perc múlva ért a helyszínre és köszönetüket fejezték ki a magyar rendőröknek, hogy a további baleset kialakulását megelőzték. Német kollégáik kérésére a baleset helyszínének biztosításában a belső forgalmi sáv megnyitásáig segédkeztek rendőreink.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.