Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Május 10. 13:19, szombat | Helyi
Forrás: - szerk. -

Nemzetközi sárga kutya projekt

Nemzetközi sárga kutya projekt

Ha a kutyája agresszív, ha gyakran kerül konfliktusba más kutyákkal, kutyatartókkal sőt bármivel és bárkivel, az bizony nem könnyíti meg a gazdi életét.

Ha a kutyája agresszív, ha gyakran kerül konfliktusba más kutyákkal, kutyatartókkal sőt bármivel és bárkivel, az bizony nem könnyíti meg a gazdi életét. Megoldást nyújthat a nemrég életre hívott nemzetközi sárga kutya projekt.
Az önkéntes nemzetközi akcióhoz eddig világszerte közel 50 ország csatlakozott. Az akció célja, hogy a gazdik felhívják egymás figyelmét a kedvencük pórázára kötött sárga masnival arra, hogy az állat nagyobb teret igényel, illetve rosszul tűri az idegenek közeledését. Az ilyen „sárga” jelzéssel ellátott kutyához nem ajánlatos közelíteni, mert valamilyen okból nehezen viseli a társaságot. Akár azért, mert rosszul szocializált, akár azért mert félős, akár azért, mert éppen betegségből lábadozik.
Az összes esetben nagy segítség, ha a sétáltatás idején a többi kutyás számára egyértelművé válik a sárga szalag alapján, hogy az ebhez nem ajánlatos közelíteni, és más kutyákat is távol kell tőlük tartani.
Természetesen a sárga szalag viselése nem örökérvényű „szégyen pecsét”. Az esetek túlnyomó többségében csak átmeneti. Ha például egy beteg kutya felépül, lekerülhet róla a szalag, de ugyanígy megszabadulhat tőle a közösséghez hozzászokott, szocializálódott kutya is, aki megtanulta már a társasági viselkedés főbb szabályait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.