Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2014. Május 10. 13:19, szombat | Helyi
Forrás: - szerk. -

Nemzetközi sárga kutya projekt

Nemzetközi sárga kutya projekt

Ha a kutyája agresszív, ha gyakran kerül konfliktusba más kutyákkal, kutyatartókkal sőt bármivel és bárkivel, az bizony nem könnyíti meg a gazdi életét.

Ha a kutyája agresszív, ha gyakran kerül konfliktusba más kutyákkal, kutyatartókkal sőt bármivel és bárkivel, az bizony nem könnyíti meg a gazdi életét. Megoldást nyújthat a nemrég életre hívott nemzetközi sárga kutya projekt.
Az önkéntes nemzetközi akcióhoz eddig világszerte közel 50 ország csatlakozott. Az akció célja, hogy a gazdik felhívják egymás figyelmét a kedvencük pórázára kötött sárga masnival arra, hogy az állat nagyobb teret igényel, illetve rosszul tűri az idegenek közeledését. Az ilyen „sárga” jelzéssel ellátott kutyához nem ajánlatos közelíteni, mert valamilyen okból nehezen viseli a társaságot. Akár azért, mert rosszul szocializált, akár azért mert félős, akár azért, mert éppen betegségből lábadozik.
Az összes esetben nagy segítség, ha a sétáltatás idején a többi kutyás számára egyértelművé válik a sárga szalag alapján, hogy az ebhez nem ajánlatos közelíteni, és más kutyákat is távol kell tőlük tartani.
Természetesen a sárga szalag viselése nem örökérvényű „szégyen pecsét”. Az esetek túlnyomó többségében csak átmeneti. Ha például egy beteg kutya felépül, lekerülhet róla a szalag, de ugyanígy megszabadulhat tőle a közösséghez hozzászokott, szocializálódott kutya is, aki megtanulta már a társasági viselkedés főbb szabályait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 03. 08:25, vasárnap | Helyi

Bemutatkoznak a leendő elsős tanító nénik

Batthyány Lajos Általános Iskola

2024. Március 03. 07:18, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. március 3. - Nagyböjt 3. vasárnapja

2024. Március 03. 07:16, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. március 3. - Nagyböjt 3. vasárnapja

2024. Március 02. 09:19, szombat | Helyi

Az elmúlt négy évben nőtt a fehérgólyák száma Magyarországon

Mintegy tíz százalékkal növekedett a fehérgólyák száma Magyarországon egy 2023-ban végzett felmérés szerint.