Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Június 07. 06:41, szombat | Belföld
Forrás: Fábián Adrienn

Nemzetközi Kempingtalálkozó Kiskunmajsán

Nemzetközi Kempingtalálkozó Kiskunmajsán

Az 53. Európa Rally Nemzetközi Kempingtalálkozó résztvevői június 5-9. között a kiskunmajsai gyógy-, élményfürdőnél lévő kempingben táboroznak és Bács-Kiskun megye nevezetességeivel ismerkednek meg.

Az 53. Európa Rally Nemzetközi Kempingtalálkozó résztvevői június 5-9. között a kiskunmajsai gyógy-, élményfürdőnél lévő kempingben táboroznak és Bács-Kiskun megye nevezetességeivel ismerkednek meg.

Hazánkban utoljára Mezőkövesden láthattuk vendégül Európa kempingezőit, amikor is 418 család látogatott hazánkba Európa 18 országából. A találkozó rendezésének jogát a nemzetközi szervezetekben résztvevő klubok, illetve azokat tömörítő szövetségek, civil szervezetek pályázat útján kaphatják meg. A rendezvény fővédnöke Denéné Tóth Marianna, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója.

A kiskunmajsai szervezet a magyar kempingezők kérésére 2012-ben nyerte el a rendezés jogát. A szövetség az olaszországi Velence melletti Cavallino kempingjében vehette át a stafétát, ahol a majsai néptáncos fiatalok fellépésükkel osztatlan sikert arattak. A tavalyi találkozón huszonhárom magyar család vett részt a több ezer személyt befogadó hatalmas kempingben. Az ott lévők közül többen nagy lelkesedéssel készültek a Magyarországot népszerűsítő és a dél-alföldi régiót bemutató kempinges rendezvényre. Voltak, akik már decemberben jelezték részvételi szándékukat. A szervezők kitettek magukért annak érdekében, hogy olyan programokat állítsanak össze, melyek révén a vendégek jobban megismerik a régiót és jól érezzék magukat. Ennek érdekében a környéket bemutató számos vezetett, buszos, kerékpáros és gyalogos túrát, kirándulást ajánlanak majd a találkozóra érkező, mintegy kétezer vendégnek.
A kemping területén bemutatásra kerül a hazai folklór, gasztronómia, fürdőkultúra. A résztvevők élvezhetik a gyógy-, és wellness szolgáltatásokat. A fővédnök, az önkéntesek, a rendezők, szervezők, résztvevősegítők, a vendéglátók és a helyszínt biztosító kemping dolgozói mindannyian egy cél érdekében tevékenykednek, hogy a rendezvényre látogatók hazánk jó hírét öregbítve, élményekben gazdagodva térjenek majd haza, és visszavágyva ismét ellátogatva, rendszeres vendégeivé, barátaivá váljanak e csodálatos mégis kevésbé ismert régiónak. A különböző kirándulások elviszik a résztvevőket hazánk történelmét, kultúráját bemutató helyszínekre: Bajára, Budapestre, Bugacra, Kalocsára, Kecskemétre, Kiskunhalasra, Ópusztaszerre, Szegedre. A szűkebb környezetet a Kiskunsági Nemzeti Park természetvédelmi őreinek szakszerű irányításával ismerhetik meg a kempingtalálkozó résztvevői.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: