Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Február 22. 18:17, szombat | Belföld
Forrás: - szerk. -

Nemzetközi Harcászati és Military Fesztivál

Nemzetközi Harcászati és Military Fesztivál

A nagy horderejű esemény 2014. május 23-25-én kerül megrendezésre a Biczó Csárdában és annak 120 ha-os területén.

Fülöpszálláson a Biczó Csárdában május 21-én (pénteken) 14 órai kezdettel sajtótájékoztatót tartottak a Nemzetközi Harcászati és Military Fesztiválról.
A nagy horderejű esemény 2014. május 23-25-én kerül megrendezésre a Biczó Csárdában és annak 120 ha-os területén. Joggal lett a fesztivál szlogenje a „Sorozd be magad 3 napra Te is katonának!”, hiszen a sajtótájékoztatón elhangzottak alapján a rendezvény ideje alatt széleskörű betekintést nyerhetnek a látogatók a katonaság életébe. Mindemellett választ kaphatnak bármilyen katonasággal, harcászattal, történelmi múlttal és jelennel kapcsolatos kérdésben.
Megtudhattuk a tájékoztatón, hogy a fesztivál szervezője a HMFEST Military Hagyományőrző és Szabadidősport Egyesület, fővédnöke pedig Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter. A védnökök között találhatjuk: Dávid Károly r. dandártábornok Bács-Kiskun megyei rendőrkapitány, Ugrik Csaba ezredes MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis, Mondok József Izsák város polgármestere, Farkas Bertalan ny. dandártábornok kutató űrhajós, UAZ orosz katonai járműgyár kereskedelmi képviselője, Sáry László hagyományőrző, elhivatott military jármű gyűjtő és dr. Farkasinszki Lóránt tű. ezredes Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nevét. A neveket olvasva láthatjuk, hogy a fesztivál lebonyolítását és magas színvonalát a legnevesebb személyek garantálják.

Kunszállás polgármestere Kovács Imre beszámolójában elmondta, hogy a nemzetközi nagyságrendű rendezvényen nem feledkeznek meg a Gyermeknapról sem. Alkalomhoz illően a Military Gyereknap szerves részét képezi a fesztiválnak, ahol a kicsik is felhőtlenül szórakozhatnak, és a támogatók jóvoltából ingyenesen próbálhatják ki a játékokat.
Továbbá az is elhangzott, hogy már 82 civil szervezet és 22 magángyűjtő regisztrált, hogy jelezze részvételét és közel hétszáz személy dolgozik azon, hogy a rendezvény színvonalas és minden igényt kielégítő legyen.
Az elsők között nézhettük meg a fesztivált reklámozó kisfilmet is, amely tényleg magáért beszél. A reklámban ötvöződik a múlt, a jelen és a jövő, hiszen feltűnnek az egyes korok katonái, a mindennapjaink hétköznapi emberei és képzeletünk figurái is. Az utóbbit kissé kétkedve fogadták a Honvédelmi Minisztériumban, de végül is egyetértettek abban, hogy ennek a reklámnak minden korosztályhoz kell szólnia. Minden nőt, férfit, gyermeket magával kell ragadnia, hogy részese lehessen ennek a nem mindennapi, óriási horderejű fesztiválnak.

A fesztivál részletes programjáról hamarosan olvashatnak.

A fesztivál hivatalos honlapja ITT tekinthető meg.

A Biczó csárda hivatalos honlapja IDE kattintva érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: