Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Január 17. 14:29, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Nemsokára ellepik Budapestet a galambok

Nemsokára ellepik Budapestet a galambok

Harminchat év után ismét nemzetközi kiállítást rendez a Magyar Postagalamb Szövetség, amely idén ünnepli megalakulásának 130. évfordulóját.

Az I. Kontinentális Postagalamb Kiállításnak január 26. és 29. között a budapesti Syma Sport- és Rendezvénycsarnok ad otthont. A rendezvényre Európa valamennyi országa, sőt ázsiai postagalambász közösségek is jelezték részvételüket, amelyek több mint 1200 postagalambot állítanak ki a Nemzetközi Galambász Szövetséggel (FCI) együttműködve – közölte a Magyar Postagalamb Szövetség az MTI-vel.

A tavalyi év nyertes egyedeit is megtekinthetik az érdeklődők.

A rendezvényen a gyermekek számára is kínálnak programokat. A Magyar Posta mese standja gyerekfoglalkozásokkal, az Országos Galamb- és Kisállattenyésztők Szövetsége pedig fácángörény-, díszbaromfi-, nyúl- és még számos kisállat-bemutatóval várja a családokat.

A mai modern postagalamb-tenyésztés Belgiumban kezdődött a 19. század elején. Magyarországon az első hazai önálló egyesület 1882-ben alakult meg. A Magyar Sport Almanach 1904. évi kiadása 71 budapesti, sporttevékenységgel foglalkozó egyesületet sorol fel. 1937-ben Brüsszelben megalakult a Nemzetközi Postagalamb Szövetség, amely Magyarországot azonnal felvette tagjai közé.

1975 februárjában Budapesten Postagalamb Olimpiát rendeztek.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.