Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2012. November 09. 05:00, péntek | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Németországot is begyűrűzte az európai gazdasági válság

Németországot is begyűrűzte az európai gazdasági válság

Az ország gazdaságának fejlődése lassulni látszik, és már nem tudja kívülállóként kezelni a kontinens problémáit. Előrejelzések szerint az eurozóna gazdasága stagnálni fog jövőre, 2014-ben pedig már 1,4 százalékos csökkenést mutathat - írja a CnnMoney.

Az Európai Bizottság legfrissebb kimutatása szerint, az emelkedő munkanélküliség, a magas adók és a kormányok kiadásai tovább nyújtják a válságot a 17 eurózónás ország életében. A közlemény szerint a régió maximum fél százalékos GDP növekedést produkálhat jövőre. Az IMF még ennél is pesszimistább, csak 0,2 százalékos növekedést jósol. Az előző évi 3 százalékos GDP növekedéshez képest Németország idén már csak 0,8 százalék körül teljesíthet, és az Európai Bizottság szerint jövőre legjobb esetben is csak tarthatja ezt a növekedési szintet. A Német Gazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint az ipari termelés mértéke 1,8 százalékkal csökkent Szeptemberben az előző hónaphoz képest. Németország a jövőben már nem maradhat immunis a kontinens gazdasági életére, a gyenge export kereslet és a lassuló beruházási aktivitás miatt - mondta Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnöke Frankfurtban. Hozzátette, az eurózónában 2 százalék körüli inflációt jósol 2013-ban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez