Városlista
2023. április 1, szombat - Hugó

Hírek

2017. Március 03. 19:24, péntek | Külföld
Forrás: mti

Német államfő: gondoskodni kell a külső határok védelméről

Német államfő: gondoskodni kell a külső határok védelméről

Gondoskodni kell az uniós külső határok védelméről, hogy a közösség megőrizhesse döntésképességét a migráció legális formáival és a menekültek befogadásával kapcsolatban

- hangsúlyozta Joachim Gauck német államfő pénteken Berlinben Alexander Van der Bellen osztrák elnökkel folytatott megbeszélése után.

Joachim Gauck kiemelte, hogy Németország továbbra is az "európai megközelítést" képviseli és "innovatív megoldásokra" törekszik.

A "renacionalizálódás" közepette a menekültválság ügyében is azt kell előtérbe helyezni, ami összeköti tagállamokat, és nem azt, ami szétválasztja őket, az EU-ból a "szolidaritás Európáját" kell felépíteni - mondta.

Az osztrák államfő hangoztatta, hogy nem szabad "vak engedelmességgel behódolni" a nacionalizmus és a "kisállamiság" képviselői előtt. Mint mondta, "a nemzeti szuverenitás illúzió", ezt mutatja, hogy egy olyan nagy állam, mint Németország sem tudja egyedül mindenben érvényesíteni az érdekeit.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Április 01. 08:18, szombat | Külföld

Ukrajnai háború - Olaf Scholz: több évig tarthat még a háború

Több évig tarthat még Oroszország Ukrajna elleni háborúja Olaf Scholz német kancellár szerint.

2023. Március 31. 07:51, péntek | Külföld

Vádat emeltek Donald Trump ellen

Vádat emeltek Donald Trump ellen hallgatási pénz fizetésének ügyében helyi idő szerint csütörtökön New Yorban - erősítette meg a volt elnök ügyvédje.

2023. Március 30. 07:10, csütörtök | Külföld

Donald Trump magasan vezet a lehetséges republikánus elnökjelöltek versenyében

Erősödött Donald Trump támogatottsága a republikánus párti szavazók körében legnagyobb vetélytársa, Ron DeSantis floridai kormányzó előtt, a demokrata szavazók megosztottak Joe Biden újraindulását tekintve.

2023. Március 29. 13:11, szerda | Külföld

A finn házelnök köszönetet mondott országa NATO-csatlakozásának támogatásáért

Matti Vanhanen finn házelnök levélben mondott köszönetet Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének, amiért a magyar parlament támogatta országa NATO-csatlakozási kérelmét.