Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. December 21. 12:05, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Nemes cél vezérelte a gimnazisták plüssmaci gyűjtését

Nemes cél vezérelte a gimnazisták plüssmaci gyűjtését

A Móra Ferenc Gimnázium diákjai csatlakoztak a *Minden mentőautóban legyen plüssmaci* országos kampányhoz.

Szabóné Simon Erzsébet, a Móra Ferenc Gimnázium könyvtárosa az átadás kapcsán elmondta, hogy a rádiót hallgatva ütötte meg fülét a „Minden mentőautóban legyen plüssmaci” szlogenű felhívás. A felhívás lényege, hogy amikor kivonulnak a mentősök egy esethez, akkor a gyermekek megnyugtatására legyen kéznél egy plüssmaci. Amellett, hogy a sokkos állapotba került gyermekek ettől megnyugszanak, a mentősök is könnyebben végezhetik munkájukat.

A könyvtárosnőnek nagyon tetszett az alapötlet és azonnal az iskola igazgatójához Rosta Ferenchez fordult támogatásért, aki nagyon örült a kezdeményezésnek. Pár nap alatt kirajzolódott az iskolai kampány, melyben a pedagógusok felhívták a tanulók figyelmét a különleges „plüssmacis” akcióra. Így közel két és fél hét alatt közel 50 db mackót sikerült összegyűjteni a Kiskunfélegyházi Mentőállomás részére, melynek átadására december 20-án került sor.

Papp György a Kiskunfélegyházi Mentőállomás vezetője nagyon örült annak, hogy városunkban is akadt olyan iskola, amelynek diákjai csatlakoztak az országos macigyűjtési akcióhoz. Igaz, hogy kollégái jóvoltából is már érkeztek be mackók a mentőállomásra, de minden reményét felülmúlta az, hogy ilyen mennyiségű kabala gyűlt össze számukra a Móra Ferenc Gimnázium tantestületének és diákjainak jóvoltából.

A mentőállomásra beérkező macik már el vannak helyezve a mentőautók műszerfalán és Papp György elmondása szerint még a mentősöket is jobb kedvre derítik egy-egy ilyen pihe-puha, kismackó látványa. Arról nem is beszélve, hogy milyen stressz mentesítő hatása van ezeknek a játékoknak. A kisgyermekek tekintete mindig rájuk vetődik és már ezáltal is csökken bennük a félelem, alábbhagy a sírás és egy picit talán el is tudják feledni azt a bajt, amiért a mentőautóba kerültek. Azáltal, hogy ezeket a macikat meg is kaphatják, még ráadásul pozitív élménnyel is gazdagodnak. Elmondhatják barátaiknak, ismerőseiknek, hogy nem is volt olyan szörnyű dolog az, ami velük történt. Félegyházán még nem volt szükség arra, hogy „munkába álljanak a macik”, mert szerencsére nem történt kisgyermekkel baleset, de a kecskeméti mentőállomáson már vannak jó tapasztalataik a macis-mentésekkel kapcsolatosan.

Arra a kérdésre, hogy mire lenne még szüksége a mentőállomásnak a megfelelő működéshez, Papp György az alábbiakat mondta el. Sajnos a napi rendszerességgel használt mentéstechnikai eszközök elavulása és elhasználódása miatt, ezek pótlására és cseréjére folyamatosan szükség van, valamint a gépjármű park cseréje is elengedhetetlen. Szerencsére nemrégiben félegyházi kezdeményezésre, az Országos Mentőszolgálat a városunkból beérkező támogatói összegeket figyelembe véve 4 millió Ft értékű lélegeztető gépet vásárolt, melyet már meg is kapott a Félegyházi Mentőszolgálat. Ez is és a kabalamacik gyűjtése is mind-mind elősegíti azt, hogy a mentősök a legmegfelelőbb módon tudják végezni mindennapi munkájukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.