Városlista
2021. december 2, csütörtök - Melinda

Hírek

2011. December 08. 07:10, csütörtök | Külföld
Forrás: mno.hu

Nem tudták elfoglalni Washingtont

Nem tudták elfoglalni Washingtont

Több tucat tüntetőt őrizetbe vett szerdán a rendőrség Washingtonban, miután az aktivisták több órán át akadályozták a forgalmat a belvárosi K Streeten.

A Fehér Háztól mindössze három sarokra húzódó K Streeten található számos lobbicsoport és politikakutató intézet főhadiszállása. Az utca központi kereszteződéseit a Wall Street-ellenes városfoglalók akciónapja alkalmából több százan szállták meg. A fővárosi rendőrség első becslései szerint közülük 50-70 tiltakozót a forgalom rendjének megzavarása miatt őrizetbe vettek.

Tüntetők vonultak a szerdán kongresszus épülete elé is. Közülük sokakat busszal szállítottak a fővárosba a Foglaljuk vissza a Capitoliumot! megmozdulás keretében, amelynek fő szervezője a szolgáltatóipari dolgozók szakszervezete volt.

Az amerikai fővárosban vasárnap éleződött ki a feszültség a városfoglalók és a rendőrség között, miután a tüntetők a sátraik mellett megpróbáltak fából egy téli főhadiszállásként is használható melegedőházat felépíteni a belvárosi McPherson téren. A rendőrség vasárnap 31 személyt őrizetbe vett a közterületen október 1. óta engedély nélkül sátorozók közül.

San Franciscóban a hatóságok szerdára virradóra 70 embert vettek őrizetbe amikor felszámolták a Justin Herman Plazán két hónappal ezelőtt létrehozott táborukat. A rendőrök kedden a New Orleans-i városháza előtt számolták fel a tüntetők október 6-án felállított sátortelepét.

Címkék: Fehér Ház, washington

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 02. 07:00, csütörtök | Külföld

Von der Leyen: ideje elgondolkodni a koronavírus elleni oltás kötelező elrendeléséről

A koronavírus újabb, a korábbinál fertőzőbbnek tartott variánsának megjelenésével eljött az ideje, hogy az Európai Unió elgondolkodjon a kötelező védőoltás elrendeléséről

2021. December 01. 14:09, szerda | Külföld

Előrehozták a gyerekvakcina startját az EU-ban

A tervezettnél egy héttel korábban, már december 13-án elkezdik kiszállítani az Európai Unióban az 5-11 éves korosztálynak az új típusú koronavírus okozta betegség ellen kifejlesztett védőoltást

2021. December 01. 08:00, szerda | Külföld

A szerb kormány korlátozta az alapvető élelmiszerek árát, hogy megállítsa az inflációt

Korlátozta az alapvető élelmiszerek árát a szerb kormány a következő két hónapra, hogy visszaszorítsa az inflációt - közölte a kormány sajtószolgálata kedden.

2021. December 01. 06:00, szerda | Külföld

3-4 hónap kell új vakcinák jóváhagyásához

Noha a meglévő oltóanyagok továbbra is védelmet nyújtanak, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) szükség esetén három-négy hónapon belül uniós használatra ajánlhatja azokat a koronavírus elleni vakcinákat,