Városlista
2022. december 7, szerda - Ambrus

Hírek

2022. Október 04. 12:12, kedd | Helyi
Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Nem tétlenkedtek a kiskunfélegyházi rendőrök

Nem tétlenkedtek a kiskunfélegyházi rendőrök

Hiába zárta magára az ajtót és torlaszolta el a bejáratot egy 76 éves asszony, hogy végetvethessen az életének, a rendőrök időben érkeztek és megmentették.

Egy 59 éves móricgáti nő jelent meg a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságon 2022. szeptember 29-én, hogy bejelentse nagynénje eltűnését. Az aggódó rokon elmondta, hogy a 76 éves asszony pár hónappal ezelőtt nővéréhez költözött Móricgátra, azonban két napja nem tér haza. Tartani lehetett attól is, hogy az idős nőnek öngyilkossági szándékai vannak, mivel már korábban is megpróbált véget vetni az életének.

A kiskunfélegyházi rendőrök: Zámbó István r. hadnagy és Kotroczó Dániel r. zászlós nyomban az asszony keresésére indultak. Kiderült, hogy az eltűnt régebben Kiskunfélegyházán lakott élettársával, majd annak halálát követően költözött el onnan. Az egyenruhások a házhoz vonultak, remélve, hogy csak visszatért a régi otthonába az asszony, azonban hiába kopogtattak, senki sem nyitott ajtót. Felkeresték az ingatlan tulajdonosát is, aki ekkor Budapesten tartózkodott, így időbe telt volna, mire megérkezik a kulccsal.

A rendőrök tudták, hogy az ilyen esetekben minden perc számít, ezért nem tétlenkedtek. Megpróbálták benyomni az ajtót, de a bejutást az is nehezítette, hogy azt az asszony belülről eltorlaszolta, így végül leemelték a zsanérról. Amikor végre bejutottak a földön feküdt az idős nő mozdulatlanul, de életjeleket adott. Az egyenruhások értesítették a mentőszolgálat munkatársait, akik helikopterrel szállították kórházba a feltehetőleg alkohol- és gyógyszermérgezésest szenvedett, valamint kihült asszonyt.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 07. 13:53, szerda | Helyi

Szép eredményekkel tértek haza a Batthyány Iskola zene-tagozatosai

November 12-én reggel fél kilenckor vette kezdetét Kalocsán a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozója.

2022. December 07. 13:42, szerda | Helyi

Komoly gyógyszerhiány jöhet

A koronavírus-járvány, az orosz–ukrán háború és az energiaválság egyaránt komoly nehézségek elé állította a világot, és ezt a gyógyszergyártók is megérezték.

2022. December 07. 13:34, szerda | Helyi

Madárkarácsony a Kolon-tónál a Petőfi-emlékév alkalmából

Az idei év utolsó Petőfi-túrája 2022. december 10-én lesz.

2022. December 07. 12:44, szerda | Helyi

Ingyenes mozilátogatást kaptak a Mikulástól az ovisok

December 7-8-án ismét megrendezték városunkban a Mikulás Mozit, ezzel újra felelevenítették a pár éve elmaradt hagyományokat.