Városlista
2024. április 22, hétfő - Csilla

Hírek

2014. Május 12. 16:19, hétfő | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Nem találtak bombát az iskolaépületekben

Nem találtak bombát az iskolaépületekben

A rendőrség és a katasztrófavédelem kora délután befejezte bombakereső akcióját a három kiskunfélegyházi középiskolát érintő épületegyüttesben.

A rendőrség és a katasztrófavédelem kora délután befejezte bombakereső akcióját a három kiskunfélegyházi középiskolát érintő épületegyüttesben. Kiderült, hogy a riasztás hamis volt. Sem a bombakereső kutya, sem a speciális felkészültségű szakemberek nem találtak robbanó szerkezetet. A mezgés, közgés és a Constantinum Intézmény diákjai 14 órakor visszatérhettek osztálytermeikbe. A Mezőgazdasági és Szakmunkásképző Szakiskola szakvizsgázó diákjainak azonban az incidens miatt meg kell ismételni záróvizsgájukat.

Kocsisné Móczár Julianna, a Közgazdasági Szakiskola igazgatója elmondta, hogy intézményükben a riasztás már nem befolyásolta a szakvizsgák befejezését. A diákok, a korábbi katasztrófavédelmi gyakorlatoknak köszönhetően fegyelmezetten és időben elhagyták osztálytermeiket, az iskolát.

A Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskolában azonban a bombariadó miatt félbeszakadt a szakvizsga. Rózsa Pál igazgató arról adott tájékoztatót, hogy ennek megismétlésére – a vizsgát irányítók gyors segítségének köszönhetően – már csütörtökön sor kerülhet. Akkorra megkapják az ismétléshez szükséges új tételeket is.

A rendőrség még keresi a bombatámadás bejelentőjét.

H. S.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 22. 14:08, hétfő | Helyi

Családi délelőttöt tartottak a könyvtárban

A Föld napja alkalmából családi délelőttre invitálták az érdeklődőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba.

2024. Április 22. 13:49, hétfő | Helyi

Batthyánys harcművészek

Muay Thai házibajnokságot rendeztek Kiskunfélegyházán.