Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Augusztus 14. 12:57, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Nem rendelte meg a pénztárgépet, súlyos bírságot kapott

Nem rendelte meg a pénztárgépet, súlyos bírságot kapott

Súlyos bírságot kapott az italboltos, akinek még online pénztárgépe sem volt.

Az online pénztárgépes vizsgálatok jelentős számának ellenére még mindig vannak olyanok, akik nem veszik kellő komolysággal az előírásokat. Közéjük tartozott az az italüzlet-tulajdonos is, akinél a közelmúltban jártak az adóellenőrök. Kiderült, hogy bár regisztrációs kóddal rendelkezett, a pénztárgépeket nem rendelte meg.

Elmondta, hogy folyamatosan csökkent a forgalma, ezért két üzletét már be is zárta, a jelenlegi üzletének jövőjéről pedig a könyvelőjével kíván egyeztetni, de még nem tudta elérni. Az adóellenőrök figyelmeztették, hogy 3 napon belül pótolnia kell a NAV internetes felületén a megrendelést.

Ez a határidő leteltéig nem történt meg, így az ellenőrök jelentős mulasztási bírsággal sújtották a tulajdonost. Ezekben az esetekben az üzlet bezárására is lehetősége van a NAV-nak.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy az új típusú pénztárgépek üzemeltetési szabályai mellett az adóellenőrök sok más, régebb óta hatályban lévő kötelezettség (alkalmazottak bejelentése, áruk eredetének igazolása) teljesítését is vizsgálják, tehát továbbra is ügyelni kell minden jogszabály betartására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.