Városlista
2020. április 2, csütörtök - Áron

Hírek

2012. Január 14. 14:33, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nem nyugtatta meg a befektetőket Fellegi Tamás

Nem nyugtatta meg a befektetőket Fellegi Tamás

Fellegi Tamás január 13-i sajtótájékoztatója nem különösebben nyugtatta meg a befektetőket.

Hiszen az látszik, hogy már az EU/IMF/EKB tárgyalások megkezdése előtt kell módosítanunk a jegybanktörvényt vagy a stabilitási törvényt.

Ráadásul a mostani helyzetben úgy tűnik, hogy csak a legszigorúbb felügyelettel járó SBA-program keretében kapnánk forrást, ami lényegében állandó betekintést engedélyezne a költségvetési folyamatokba. A január 16-val kezdődő héten az EU/EKB-val folytatódnak az egyeztetések, itt az Equilor elemzői nem számítanak könnyű menetekre. Az elemzők indokolatlannak tartják a jelenlegi eufóriát, hiszen érdemben nem közeledtek még az álláspontok és hiába számítanak a történet végén megegyezésre, az oda vezető út sejtésük szerint rögös lesz. Január 16-17 között Fellegi Simorral együtt utazik Mario Draghi EKB-elnökhöz, de találkoznak majd a német pénzügyminiszterrel, Wolfgang Schauble-lal is. Január 17-én az EB ül össze, ahol terítéken lesz a magyar jegybanktörvény. Január 18-án az IMF tekinti át a magyar helyzetet, itt még nem kerül sor az új hitelkérelem megvitatására. Január 20-án Fellegi találkozik Olli Rehn EU-s pénzügyi biztossal.

Közben egyetért a Nemzetközi Valutaalap Magyarországgal kapcsolatos nyilatkozatával az Európai Bizottság - közölte Olli Rehn pénzügyi biztos szóvivője. Amadeu Altafaj Tardio megerősítette, hogy a két nemzetközi intézmény továbbra is szoros kapcsolatban áll egymással a tervezett magyar hitelfelvétel témájában és más kérdésekben is. Korábban Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatója közölte: az IMF csak készenléti hitel-megállapodást kötne Magyarországgal, és a tárgyalások megkezdéséhez a stabilitás iránti elkötelezett, konkrét lépéseket vár a kormánytól.


OrientPress Hírügynökség

Címkék: Fellegi Tamás, IMF

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 02. 11:01, csütörtök | Belföld

Ismét megdőlt a hidegrekord

Csütörtökre virradóra is megdőlt a hidegrekord - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

2020. Április 02. 09:01, csütörtök | Belföld

A bankok több tízezer ügyfele jelezte már, hogy tovább fizeti a hiteleit

A bankok több tízezer ügyfele továbbra is törleszti a hiteleit, a megkeresések folyamatosan érkeznek a pénzintézetekhez a hitelekre vonatkozó, március 18-án bejelentett fizetési moratóriummal kapcsolatban

2020. Április 02. 07:39, csütörtök | Belföld

Újabb módszerrel próbálkoznak a csalók a koronavírus-járványt kihasználni

Újabb módszerrel próbálkoznak a koronavírus-járvány okozta félelmet kihasználni a csalók; akár a bejelentkezési adatok is veszélybe kerülhetnek - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Kibervédelmi Intézet a honlapján.

2020. Április 02. 07:14, csütörtök | Belföld

Ismét elhunyt egy koronavírus-fertőzött, nőtt a betegek és a gyógyultak száma is

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 585-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Emellett 42 főre emelkedett a gyógyultak száma. Egy férfi pedig elhunyt.