Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2017. Április 29. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: OrientPress

Nem luxus a hajózás

Nem luxus a hajózás

Beruházás indul a vitorlás turizmus fejlesztésére 13 Balaton parti és 5 parton kívüli helyszínen.

Spányi Gábor, a Mahart ügyvezetője és Holczhauser András a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára minderről a Kossuth Rádióban beszélt.

Gyakorlatilag a teljes hajó flottát felújították, így most már az európai normáknak megfelelő az utazó közönség kiszolgálása – kezdte a Mahart ügyvezetője. A hajók mind wifi-vel, televízióval és légkondicionálóval ellátottak, hosszabb útra is kényelmet nyújtanak az utasoknak – tette hozzá.

Drasztikusan növekszik a vitorlázni vágyók száma, felmérések szerint évente több mint háromezer új fiatal száll vízre és mintegy harmincezer rendszeres vitorlázó van a Balatonon – ismertette a Vitorlás Szövetség főtitkára. Hozzátette: a kikötők minősége és száma kulcskérdés, így az elmúlt évben 20 százalékkal lett több kikötő a Balaton partjain és 174 darab új vitorlás is várja az érdeklődőket.

Az árak az elmúlt 5-6 évben nem változtak jelentősen, még mindig ahhoz próbálják igazítani őket, amit a magyar utazóközönség is elbír – mondta Spányi Gábor. Kiemelte: nem áremeléssel kívánják a beruházásokat kompenzálni, hanem a szolgáltatás javuló minősége által bíznak abban, hogy többen döntenek majd annak igénybevétele mellett.

A Mahart ügyvezetője elmondta: a Dunakanyar hajózási fejlesztése kiemelt terület, visegrádi régióközpontot alakítottak ki és teljesen megújult a dömösi hajóállomás, valamint 2018 tavaszáig a zebegényi hajóállomást is ismét üzembe kívánják helyezni. Célként emelte ki, hogy minél többen tudják elérni ezeket a településeket hajóval is. Példaként említette, Szentendre három hajóval érhető el naponta és ezen az ágon, látva a Kis-Duna szépségeit tudnak eljutni Visegrádra és Esztergomba is a hazai és külföldi turisták.

A hajójegy számtalan kedvezményt biztosít az utazóknak, a gasztronómiától kezdve a múzeumbelépőkig – emlékeztetett a Mahart ügyvezetője. Kihangsúlyozta: a jegyáraknál fontos szempont volt, hogy a nyugdíjasok és az osztálykiránduláson résztvevő diákok is megengedhessék maguknak a hajózás élményét, így ezeknek a célcsoportoknak további kedvezményeket biztosítanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA