Városlista
2025. december 13, szombat - Luca

Hírek

2017. Június 04. 12:00, vasárnap | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Nem lehet betelni vele - Cseresznyés receptek

Nem lehet betelni vele - Cseresznyés receptek

Ha májusban nem lett volna elég a cseresznyézésből, júniusban tovább folytatja diadalmenetét ez a finom, piros gyümölcs.

Ha olyan szerencsés vagy, hogy óriási mennyiséget tudsz felhalmozni belőle, mert mondjuk a család nem falja fel azonnal, vagy nehezen elapasztható a cseresznyeforrásod, érdemes tovább görgetned!

Ha meguntátok (lehetetlen!) nyersen, készíts az édes, piros bogyókból valami finomat akár ma délutánra, akár további sok délutánra!:-) Vigyázat, a nyugalom megzavarására alkalmas isteni cseresznyés receptek következnek!

Cseresznyés finomság…

... ma délutánra: cseresznyés felfújt

Hozzávalók:

  • 1 adag cseresznye, kimagozva
  • 3 dl tej
  • kb.20 dkg szikkadt zsemle
  • 2 db tojás
  • 5 dkg lágy vaj
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 dkg cukor
  • 4 csepp keserűmandula-aroma
  • vaj, zsemlemorzsa

A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk és egy szitában hagyjuk lecsöpögni. A zsemlét apró darabkákra tépjük, megöntözzük a tejjel és állni hagyjuk, amíg az összes folyadékot fel nem szívja. Egy hőálló edényt vajjal kikenünk és zsemlemorzsával megszórjuk. Ezután szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a beáztatott zsemlével, vajjal, vaníliás cukorral, sütőporral, cukorral és egy kevés olajjal simára keverjük. Ha kész, óvatosan beleforgatjuk a tojások habját és a cseresznyét. Az egészet a kikent hőálló tálba tesszük, és 200 ⁰C-ra előmelegített sütőben nagyjából fél óra alatt megsütjük. Ha kész, porcukorral meghintve tálaljuk, de készíthetünk hozzá vaníliasodót is! A lényeg, hogy még melegen szervírozzuk!

... több délutánra: pikáns cseresznyelekvár

Hozzávalók:

  • 1 kg cseresznye
  • 1 csomag étkezési citromsav (kb. 5 gramm)
  • 1 csomag 2:1-es zselésítő cukor
  • 0,6 dl amaretto likőr (20%)

A cseresznyét kimagozzuk, és félbe vágjuk. Egy edényben a citromsavval és a cukorral összekeverjük. Nagyjából 2 órát állni hagyjuk, aztán feltesszük főni – nagyjából 4-5 percig hagyjuk, hogy forrjon, közben megkeverjük. Ha levettük a tűzről, hozzáöntjük a mandulalikőrt és összekeverjük. Üvegekbe töltjük, lezárjuk és körülbelül 20 percig a tetejére fordítva állni hagyjuk.

Címkék: cseresznye, felfujt

Ezek érdekelhetnek még

2025. December 12. 15:34, péntek | Helyi

Vasárnap tartják az idei év utolsó állat- és kirakodóvásárát Félegyházán

Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Piac- és Vásárüzemeltetési részlege tájékoztatja a vásárlókat és az árusokat, hogy a Kiskunfélegyházi Országos Állat és Kirakodó vásár időpontja: 2025. december 14. (vasárnap).

2025. December 12. 10:38, péntek | Helyi

Két generáció, egy szenvedély: A Mihalik-bajnokcsalád

Ismerjük meg Mihalik Mirát, a még csak tizenhét éves autóversenyzőt.

2025. December 11. 12:16, csütörtök | Helyi

Két autó karambolozott Kunszállásnál

Lezárták az 5401-es út érintett szakaszát a baleset miatt.