Városlista
2020. május 29, péntek - Magdolna

Hírek

2013. Szeptember 13. 10:37, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Nem kell bölcsődei gondozási díjat fizetni Kiskunfélegyházán

Nem kell bölcsődei gondozási díjat fizetni Kiskunfélegyházán

Kapus Krisztián polgármester kezdeményezésére a város képviselő-testülete szeptember 12-i ülésén hatályon kívül helyezte a bölcsődei gondozási díjra vonatkozó, tavaly márciusában elfogadott rendelkezéseket.

Kapus Krisztián polgármester kezdeményezésére a város képviselő-testülete szeptember 12-i ülésén hatályon kívül helyezte a bölcsődei gondozási díjra vonatkozó, tavaly márciusában elfogadott rendelkezéseket. Kiskunfélegyháza gazdasági helyzetének stabilizálódása után nem kívánunk újabb terheket róni a családokra. Az önkormányzatnak, egyetemben a kormány családpolitikai intézkedéseivel is fontos célja a családok megerősítése, a gyermekvállalás elősegítése – indokolta kezdeményezést a város első embere. A bölcsődei gondozási díj eltörlése 154 gyermek családját érinti.

Mint arról már korábban beszámoltunk, 2012. márciusában döntött a képviselő-testület arról, hogy április elsejétől bevezetik a gyermekgondozási díjat a város két bölcsődéjében. Ez azt jelentette volna, hogy az önkormányzati fenntartású intézményekben minden gyermek után háromszáz forintot kell fizetni naponta, ami havonta több mint hatezer forint plusz kiadást jelent a családoknak. A befolyt összeget a bölcsődék az ellátási színvonal javítására kívánták fordítani. Áprilisban a várostyák a határidőt szeptemberre módosították. Időközben a város közel százötven millió forintot nyert a Kapocs Szociális, Gyermekvédelmi és Egészségügyi Intézmény Gyermekjóléti Szolgálat, Dankó Pista utca 4-6. sz. alatti Kuckó Bölcsődéjének infrastrukturális felújítására és kapacitás-bővítésére. Tekintettel a munkálatok miatt szükségessé váló költözésre, a városatyák 2012. augusztus 30-ai ülésükön úgy határoztak, hogy a 300 forintos gyermekgondozási napidíjat leghamarabb 2013. őszétől kell megfizetniük a szülőknek. Kapus Krisztián polgármester szeptemberben a bölcsődei gondozási díj eltörlésére tett javaslatot, melyet a város képviselő-testülete ma (szeptember 12-én) hagyott jóvá.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 28. 16:15, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Tekintsék meg portálunkon friss anyakönyvi híreinket.

2020. Május 28. 11:33, csütörtök | Helyi

Trianon 100 – Emlékező videóval készülnek az Összetartozás Napjára

Az Összetartozás Napjára készülnek szerte a Kárpát-medencében. Június 4-én, vagyis jövő csütörtökön lesz száz éve, hogy aláírták a trianoni békediktátumot.

2020. Május 28. 11:30, csütörtök | Helyi

Mától visszatérhetnek a nézők a szabadtéri sportrendezvényekre

A Magyar Közlöny szerdai számában megjelent rendelet szerint a "szabadtéri rendezvény helyszínén való tartózkodás megengedett", amennyiben a rendezvény szervezője biztosítja a járvány miatti óvintézkedéseket.

2020. Május 28. 10:26, csütörtök | Helyi

Nem kedvez a májusi hűvös időjárás a görögdinnyének

Az idén kevesebb import dinnyére számítanak a gazdák így jobb piaci lehetőségeben is bíznak.