Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Szeptember 13. 10:37, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Nem kell bölcsődei gondozási díjat fizetni Kiskunfélegyházán

Nem kell bölcsődei gondozási díjat fizetni Kiskunfélegyházán

Kapus Krisztián polgármester kezdeményezésére a város képviselő-testülete szeptember 12-i ülésén hatályon kívül helyezte a bölcsődei gondozási díjra vonatkozó, tavaly márciusában elfogadott rendelkezéseket.

Kapus Krisztián polgármester kezdeményezésére a város képviselő-testülete szeptember 12-i ülésén hatályon kívül helyezte a bölcsődei gondozási díjra vonatkozó, tavaly márciusában elfogadott rendelkezéseket. Kiskunfélegyháza gazdasági helyzetének stabilizálódása után nem kívánunk újabb terheket róni a családokra. Az önkormányzatnak, egyetemben a kormány családpolitikai intézkedéseivel is fontos célja a családok megerősítése, a gyermekvállalás elősegítése – indokolta kezdeményezést a város első embere. A bölcsődei gondozási díj eltörlése 154 gyermek családját érinti.

Mint arról már korábban beszámoltunk, 2012. márciusában döntött a képviselő-testület arról, hogy április elsejétől bevezetik a gyermekgondozási díjat a város két bölcsődéjében. Ez azt jelentette volna, hogy az önkormányzati fenntartású intézményekben minden gyermek után háromszáz forintot kell fizetni naponta, ami havonta több mint hatezer forint plusz kiadást jelent a családoknak. A befolyt összeget a bölcsődék az ellátási színvonal javítására kívánták fordítani. Áprilisban a várostyák a határidőt szeptemberre módosították. Időközben a város közel százötven millió forintot nyert a Kapocs Szociális, Gyermekvédelmi és Egészségügyi Intézmény Gyermekjóléti Szolgálat, Dankó Pista utca 4-6. sz. alatti Kuckó Bölcsődéjének infrastrukturális felújítására és kapacitás-bővítésére. Tekintettel a munkálatok miatt szükségessé váló költözésre, a városatyák 2012. augusztus 30-ai ülésükön úgy határoztak, hogy a 300 forintos gyermekgondozási napidíjat leghamarabb 2013. őszétől kell megfizetniük a szülőknek. Kapus Krisztián polgármester szeptemberben a bölcsődei gondozási díj eltörlésére tett javaslatot, melyet a város képviselő-testülete ma (szeptember 12-én) hagyott jóvá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).