Városlista
2019. október 22, kedd - Előd

Hírek

2013. Szeptember 13. 10:37, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Nem kell bölcsődei gondozási díjat fizetni Kiskunfélegyházán

Nem kell bölcsődei gondozási díjat fizetni Kiskunfélegyházán

Kapus Krisztián polgármester kezdeményezésére a város képviselő-testülete szeptember 12-i ülésén hatályon kívül helyezte a bölcsődei gondozási díjra vonatkozó, tavaly márciusában elfogadott rendelkezéseket.

Kapus Krisztián polgármester kezdeményezésére a város képviselő-testülete szeptember 12-i ülésén hatályon kívül helyezte a bölcsődei gondozási díjra vonatkozó, tavaly márciusában elfogadott rendelkezéseket. Kiskunfélegyháza gazdasági helyzetének stabilizálódása után nem kívánunk újabb terheket róni a családokra. Az önkormányzatnak, egyetemben a kormány családpolitikai intézkedéseivel is fontos célja a családok megerősítése, a gyermekvállalás elősegítése – indokolta kezdeményezést a város első embere. A bölcsődei gondozási díj eltörlése 154 gyermek családját érinti.

Mint arról már korábban beszámoltunk, 2012. márciusában döntött a képviselő-testület arról, hogy április elsejétől bevezetik a gyermekgondozási díjat a város két bölcsődéjében. Ez azt jelentette volna, hogy az önkormányzati fenntartású intézményekben minden gyermek után háromszáz forintot kell fizetni naponta, ami havonta több mint hatezer forint plusz kiadást jelent a családoknak. A befolyt összeget a bölcsődék az ellátási színvonal javítására kívánták fordítani. Áprilisban a várostyák a határidőt szeptemberre módosították. Időközben a város közel százötven millió forintot nyert a Kapocs Szociális, Gyermekvédelmi és Egészségügyi Intézmény Gyermekjóléti Szolgálat, Dankó Pista utca 4-6. sz. alatti Kuckó Bölcsődéjének infrastrukturális felújítására és kapacitás-bővítésére. Tekintettel a munkálatok miatt szükségessé váló költözésre, a városatyák 2012. augusztus 30-ai ülésükön úgy határoztak, hogy a 300 forintos gyermekgondozási napidíjat leghamarabb 2013. őszétől kell megfizetniük a szülőknek. Kapus Krisztián polgármester szeptemberben a bölcsődei gondozási díj eltörlésére tett javaslatot, melyet a város képviselő-testülete ma (szeptember 12-én) hagyott jóvá.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 22. 10:56, kedd | Helyi

Hétvégén óraátállítás, kezdetét veszi a téli időszámítás

Október 27-én vasárnap hajnalban 3.00 órakor 2.00 órára kell visszaállítani az órát. Ezzel kezdetét veszi a téli időszámítás.

2019. Október 22. 10:52, kedd | Helyi

Figyelni kell a halloween-tökök és a sütőtökök közti különbségre

Hazánkban egyre nagyobb divatja van október végén a tökfaragásnak, illetve a sütőtökfogyasztás is népszerű ilyenkor.

2019. Október 22. 09:28, kedd | Helyi

Szabadságkoncertek Félegyházán

A zene szárnyán, szabadon címmel kétnapos rendezvénysorozat lesz Kiskunfélegyházán október 22-én, kedden és október 23-án, szerdán.

2019. Október 22. 08:57, kedd | Helyi

Nagyrészt a helytelen lakossági tüzelés felel a légszennyezettségért

Nagyrészt a helytelen lakossági tüzelés felel a légszennyezettségért - hangsúlyozta az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára hétfőn.