Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 03. 14:17, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Nem foglalkozást választottak, hanem hivatást

Nem foglalkozást választottak, hanem hivatást

A hazánk megújításáért végzett munkában számítok önökre - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Rendőrtiszti Főiskola tisztavatási ünnepségén a frissen végzetteknek a Budai Várban szombaton.

 

Megnyugtató érzés az egész ország számára azt látni, hogy vannak ma Magyarországon szép számmal olyan fiatalok, akik készen állnak arra, hogy akár életük kockáztatásával is megfékezzék az áradó vizeket, az elszabadult tüzet és azokat a polgártársainkat, akik munka helyett mások tulajdonából akarnak megélni - kezdte beszédét a miniszterelnök. Minden évben fiatalok százával vállalkoznak arra, hogy megvédjék a magyar emberek életét. Nagy az elvárás és nagy a felelősség is - húzta alá Orbán Viktor.

A rendvédelmi képzés megújul, létrehozzuk a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet - jelentette ki. Itt csak a legjobbak, a legtisztább fejűek, és a hivatásukért legtöbbet tenni kész emberek tanulhatnak és taníthatnak - fogalmazott a miniszterelnök.

A most végzettek családjaihoz szólva a miniszterelnök elmondta: gyermekük, testvérük, párjuk nem foglalkozást választott, hanem hivatást. Ennek a hivatásnak súlyos követelményei vannak, aminek csak akkor tudnak megfelelni, ha megfelelő családi háttér áll mögöttük - számolt be a kormany.hu.

A miniszterelnök kifejtette: a világ átalakul, rendíthetetlennek tűnő országok és gazdaságok jutnak egy-két év alatt koldusbotra, és vállnak képtelenné arra, hogy polgáraik számára biztos és biztató jövőt jelentsenek. Korábban a látókörünkből is kimaradt nemzetek emelkednek fel. Magyarország is közel került az összeomláshoz. A lovakat az utolsó pillanatban rántottuk vissza a szakadék széléről - nyomatékosította Orbán Viktor. Még egyszer nem fogjuk hagyni, hogy bárki kockára tegye szüleink munkájának gyümölcsét, a mi saját lehetőségeinket és a gyermekink jövőjét - húzta alá.

Ha azt akarjuk, hogy hazánknak legyen jövője, akkor mindannyiunknak világszínvonalú teljesítményt kell nyújtani - hangoztatta Orbán Viktor. Az előttünk álló évek során meg fogjuk adni az önök számára a világszínvonalú munkához szükséges feltételeket. A képzést megkapták, lesz munkahelyük, lesz tisztességes, kiszámítható, jólétet biztosító és emelkedő fizetésük, valamint előmenetelük - mutatott rá.

Különleges életút áll önök előtt, hivatásuk a biztos tudás mellett fegyelmet, határozottságot, bátorságot, odaadást, sőt alázatot követel. Csak kevesen rendelkeznek ezekkel az erényekkel, mi ezért tiszteljük önöket, és nagy reményt fűzünk az életútjukhoz - zárta beszédét a miniszterelnök.

Orientpress Hírügynökség
 

Címkék: tisztavatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni