Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Október 30. 07:01, hétfő | Helyi
Forrás: BAON

Nem érzik magukat biztonságban az úton

Nem érzik magukat biztonságban az úton

Körfogalom kiépítését kezdeményezték a Csanyi út környékén élők.

Szerintük ugyanis életveszélyes a 451-es számú elkerülő és a Csanyi út kereszteződésében átkelni. Kérésüket Dongó József önkormányzati képviselő tolmácsolta a város és a hatóságok felé.

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen napirend előtt kért szót Dongó József önkormányzati képviselő. Felszólalásában elmondta, hogy az érintett körzetben élők és az ott dolgozók aláírásgyűjtést kezdeményeztek a Csanyi út és a 451-es út kereszteződésének biztonságosabbá tétele érdekében. A több mint száz aláíró azzal a kéréssel fordult a félegyházi önkormányzathoz, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel és a rendőrséggel közösen keressen megoldást a problémájukra. Kérték a Csanyi út és a 451. számú elkerülő út kereszteződésének felülvizsgálatát. Az elkerülő úton ugyanis jelentős az átmenő forgalom, a gépjárművek pedig nagyon nagy sebességgel közlekednek, sokszor figyelmen kívül hagyva a kereszteződést. Az elmúlt időszakban halálos kimenetelű és súlyos sérüléssel járó baleset is történt a helyszínen. A Csanyi úton közlekedők folyamatos baleset- és életveszélynek vannak kitéve az elkerülő úton való áthaladás során. A további balesetek megelőzése érdekében kérik a forgalom lassítását sebesség korlátozó tábla kihelyezésével, terelőpadka vagy körforgalom kiépítésével.

A képviselő felszólalásában kitért arra is, hogy a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint az elkerülő megépítése óta 1 halálos, 2 súlyos, 3 anyagi kárral járó és 1 könnyű baleset történt a kereszteződésben. A rendőrség tájékoztatása szerint az útkereszteződés sokkal biztonságosabb lenne, ha ott körforgalmat alakítanának ki, vagy „a járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülékkel szabályoznák az elsőbbséget”.

Dongó József a BAON internetes hírportálnak elmondta, már korábban is egyeztetett a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatójával, dr. Nemes-Nagy Tiborral. A vezérigazgató arról tájékoztatta, hogy a közútkezelőhöz tartozó 451-es elkerülőn, a Csanyi úti kereszteződésnél első körben lassító, figyelemfelhívó prizmákat helyeznek el az aszfaltban, de vizsgálják a körforgalom kiépítésének lehetőségét is. Egy ilyen beruházás azonban több száz millió forintba kerül.
A képviselő-testületi ülésen az is kiderült, hogy a tárgyalások időközben tovább folytatódtak és az önkormányzat fenntartásában lévő Csanyi úti szakaszokon is prizmarendszert helyeznek ki.

(Képünk: illusztráció)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA