Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Március 12. 09:11, szerda | Kék hírek
Forrás: BMRFK

Nem adta fel a körzeti megbízott

Nem adta fel a körzeti megbízott

A jánoshalmi Kélesi út összes házának udvarán járt menekülés közben a tetten ért betörő, nyomában a kunfehértói körzeti megbízottal.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságra 2014. március 2-án 23 óra 14 perckor érkezett bejelentés, mely szerint egy jánoshalmi családi házba valaki betört, azonban az ott lakók megzavarták az elkövetőt, aki elmenekült.

A helyszínre irányított Madarász József r. főtörzszászlós, kunfehértói körzeti megbízottnak a sértettek elmondták, arra ébredtek, hogy valaki berúgta a bejárati ajtajukat, majd az előszobában kutatni kezdett. Amikor szembetalálkoztak az ismeretlen férfi betörővel, az kiszaladt a házból és az utcán hagyott kerékpárjával elmenekült.

A körzeti megbízott a sértettekkel együtt szolgálati autójával átvizsgálta a környező utcákat. Egy Kélesi úti ház előtt egy idős asszony mellett álló fiatalemberben a sértett felismerte a betörőt. Madarász főtörzszászlós kiszállt az autóból, megszólította a férfit, majd felé indult, aki - észlelve, hogy intézkedni akarnak vele szemben - futni kezdett. A rendőr követni kezdte a menekülőt, aki bemászott egy ház udvarába és ott elrejtőzött. A körzeti megbízott utána mászott, azonban a tolvaj idő közben egy szomszédos ház udvarán próbált meg elbújni. A főtörzszászlós ide is követte. Ezután számtalan lakóház udvarának kerítésén átmászva folyt a menekülés. Végül az út végén nem volt több palánk és épület sem, így a körzeti megbízott utolérte és az idő közben kiérkező Szőke Zoltán r. törzszászlóssal és Szabó László r. főtörzsőrmesterrel közösen elfogta K. Balázs 20 éves helyi lakost.

Kiderült, hogy az első betörés után azért láthatták az utcán a férfit egy idős néni társaságában, mert hozzá is hasonló módszerrel próbált meg betörni, azonban az a sértett is felébredt a bűncselekményre és az utcáig követte támadóját.

Az ügyben a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Jánoshalmi Rendőrőrse lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást a férfival szemben, aki vallomásában a bűncselekmények elkövetését elismerte.

A rendőrök 2014. március 11-én a nyomozást befejezték, a keletkezet iratokat bíróság elé állítási javaslattal a Kiskunhalasi Járási Ügyészségre küldik meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.