Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Augusztus 10. 07:17, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Nem a magyar vendégektől nőtt a szálláshelyek forgalma

Nem a magyar vendégektől nőtt a szálláshelyek forgalma

Az idén az első félévben a kereskedelmi szálláshelyeken a vendégek száma 3,8 százalékkal, vendégéjszakáké 2,9 százalékkal haladta meg az előző évi szintet.

A szálláshelyek árbevétele folyó áron 6 százalékkal nőtt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

A soros uniós elnökség jelentős turisztikai forgalmat és bevételt generált. A kijelölt szállodákban a külföldi vendégek száma 13 százalékkal emelkedett. A belföldi vendégek száma szinte stagnált, csak 0,4 százalékkal nőtt, a külföldi vendégeké 7,7 százalékkal emelkedett az első félévben az előző év azonos időszakához képest.

A külföldiek által eltöltött vendégéjszakák száma 5,9 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest az első félévben, míg a belföldi vendégéjszakák száma 0,1 százalékkal mérséklődött. Az első félévében 1 millió 551 ezer külföldi vendég 4 millió 146 ezer vendégéjszakát töltött el a kereskedelmi szálláshelyeken, a vendégek száma 7,7, az éjszakáké pedig 5,9 százalékkal nőtt 2010 azonos időszakához viszonyítva.

A kereskedelmi szálláshelyek 2011. január-júniusban összesen 107 milliárd forint bruttó árbevételt értek el, ezen belül a szállásdíj bevétel 57 milliárd forint volt.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: szállás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére