Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Szeptember 19. 13:28, hétfő | Helyi
Forrás: dr. Sipos Krisztina járási hivatalvezető

NEK rendszerben diákigazolványok kerülnek kiadásra

NEK rendszerben diákigazolványok kerülnek kiadásra

Az egyes közösségi közlekedési szolgáltatók (pl. BKK, MÁV, Volán) által 2017. év során lépcsőzetesen kerül bevezetésre az elektronikus jegyrendszer igénybevételéhez szükséges közlekedési kártya.

Tisztelettel tájékoztatjuk Önöket, hogy az egyes közösségi közlekedési szolgáltatók (pl. BKK, MÁV, Volán) által 2017. év során lépcsőzetesen kerül bevezetésre az elektronikus jegyrendszer igénybevételéhez szükséges közlekedési kártya, amely NEK rendszerben kiállított kártya lesz.
Jelenleg a NEK rendszerben diákigazolványok kerülnek kiadásra.

A NEK-ben kiadott kártyák kiállításához előzetesen – a diákigazolványhoz hasonlóan – egy előzetes NEK regisztráció (arcképmás- és aláírás – felvételezés) szükséges, amely megtehető valamennyi okmányirodai és kormányablak osztályon, így a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Kormányablak Osztályán is.

A személyazonosság igazolására alkalmas okmányok (személyazonosító igazolvány, vezetői engedély, útlevél) igénylése, illetve pótlása során ügyfélként lehetőségük nyílik arra, hogy rögtön NEK regisztrációt is kezdeményezzenek, felkészülve a 2017. évben bevezetésre kerülő közlekedési kártyák igénylésére.

Ezen folyamat a személyi okmányok igényléséhez szükséges ügyintézési időt csak kb. 2-3 perccel növeli meg.

Tisztelettel tájékoztatjuk Önöket, hogy a NEK regisztrációjukat kezdeményezhetik a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Kormányablak Osztályán ügyfélfogadási időben:

Hétfő 7,00 – 17,00 óráig
Kedd, Péntek 8,00 – 13,00 óráig
Szerda, Csütörtök 8,00 – 18,00 óráig

Továbbá tájékoztatjuk Önöket, hogy előzetes időpontfoglalás az ügyintézéshez nem szükséges, de lehetőségük van ügyfélapun keresztül időpontot foglalni.

Tisztelettel:

dr. Sipos Krisztina
járási hivatalvezető

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg Városi Diáksport Bizottság a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.