Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Szeptember 22. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: orientpress

Nehezedik az adócsalók dolga

Nehezedik az adócsalók dolga

Lassan beérik a kormány azon igyekezete, hogy megnehezítse az adóparadicsomokba menekített jövedelmek eltitkolását az adóhatóságok elől. Az egyik offshore szigetnek tartott állammal szeptemberben írt alá hazánk adóügyi információcserére vonatkozó megállapodást, amit hamarosan további egyezmények követhetnek - írja a Magyar Nemzet.

Egyre szűkül a lehetősége annak, hogy a hazai adóhatóság elől eltitkolt jövedelmek áramolhassanak külföldi adóparadicsomokba, miután a kormány olyan egyezmények megkötésére törekszik, amelyek nyomán mélyrehatóbb információkhoz juthat honfitársaink külföldi pénzügyeiről. Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára a Magyar Nemzetnek elmondta: az első, államközi adóügyi információcseréről szóló egyezményt szeptember 11-én írta alá hazánk a Franciaország és Nagy-Britannia között fekvő Guernsey-vel. –Az ilyen jellegű megállapodások arra adnak lehetőséget, hogy konkrét adóügyhöz kapcsolódóan, kérésre az adóhatóság információhoz jusson – mondta Pankucsi Zoltán. A helyettes államtitkár hozzátette: Magyarországnak számos további állammal van felhatalmazása tárgyalások folytatására adóügyi információcseréről. A következő egyezményt Jersey-vel köti meg a kormány, miközben Andorra, Argentína, Barbados, Bermuda, a Brit Virgin-szigetek, Gibraltár, a Man-sziget döntéshozóival is tárgyal a kabinet. Pankucsi szerint hosszú, többfordulós egyeztetések előzik meg egy-egy ilyen egyezmény megkötését, amit jól példáz Guernsey esete is, amellyel két évvel ezelőtt kezdődtek meg a tárgyalások.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.