Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Szeptember 10. 18:18, szombat | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Negyvenegy csapat nevezett a libafőzőversenyre

Negyvenegy csapat nevezett a libafőzőversenyre

Idén is nagy sikerrel zajlott a XXIII. Libafesztivál főzőversenye szeptember 10-én. Ezúttal a városi könyvtár mögötti parkoló adott otthont a népszerű eseménynek.

A reggel 8 órai megnyitót követően azonnal nekiláttak a csapatok az ételek elkészítésének. A nevezők három kategóriában indultak: pörkölt, leves-egytálétel és sült. A szakmai zsűrit Szőke András, Bede Róbert és Csányiné Papp Andrea alkotta.

- Évről-évre akárhányszor itt járok a libafesztiválon mindig látható az a fejlődés, hogy a tradíciók megtartása mellett, a hagyományos ételek elkészítésekor mindig csempésznek bele valami újítást a versenyzők, melynek köszönhetően tovább finomodik a gasztronómia – nyilatkozta Bede Róbert mesterszakács az elkészült ételek kóstolását követően.

Az eredményhirdetésre a kora délutáni órákban került sor, ahol Bede Róbert mesterszakács hangsúlyozta, hogy nem az a fontos egy ilyen rendezvényen, hogy ki nyer. Noha mi magyarok mindig meg akarjuk méretni magunkat és versenyezni szeretnénk, mindig mindenkinél jobbat akarunk, és persze tudunk is főzni, azonban soha nem az a fontos, hogy ki főz finomabbat. Az együtt töltött idő és az egymással megosztott fortélyok, a finom ételek kóstolgatása sokkal nagyobb értéket képviselnek.

Az értékeléssel kapcsolatban elárulta, hogy idén is nagyon nehéz dolga volt a zsűrinek. Fejenként 50 volt a maximum adható pontszám, ez adta ki az elérhető 150-es összpontszámot. Az ételek megkóstolásakor pontozták az állagot, az ízt, a darabolást, hogy mennyire volt szétfőzve, avagy nem, mennyire volt szépen tálalva, mennyi fantázia és munka volt abban a termékben, amit a zsűri elé tettek. Mielőtt a mesterszakács az eredményeket kihirdette leszögezte, hogy egy-egy ilyen versenyen – csakúgy mint Kiskunfélegyházán is - talán sikerül első helyezettet választani, de úgy véli mindenki más megérdemelné a második helyet.

Csányiné Papp Andrea idén először vállalkozott arra a feladatra, hogy zsűritagként végigkóstolja az összes elkészült ételt. Bevallása szerint ő egy egyszerű háziasszony, akinek nem mindig van ideje főzni, épp ezért örült a felkérésnek, hiszen most nagyon sok érdekességet látott és sok finom ételt is kóstolt.
- Jó volt ismerősökkel találkozni és fellelni bennük azt az értéket is, hogy milyen jól tudnak főzni. Külön öröm számomra, hogy ismeretlen embereket is megismertem ezen a rendkívül jó hangulatú rendezvényen – mondta Andrea az ünnepélyes eredményhirdetést megelőző pillanatokban és megköszönte az egyes csapatok asztalánál kapott szívélyes fogadtatást.

A legjobbaknak járó díjakat dr. Horváth Sándor az Integrál Zrt. vezérigazgatója és Csányi József polgármester nyújtotta át. Az első helyezettek 30 ezer, a második helyezettek 20 ezer, a harmadik helyezettek pedig 10 ezer forintos vásárlási utalványt vehettek át az Integrál Zrt. jóvoltából.

Az idei libafőző-versenyen alábbi eredmények születtek:

A legszebb szakácsné:

  • Kiss-Feketéné Bodor Barbara

Szőke András humorista, filmrendező, forgatókönyvíró a díjátadáskor kiemelte egy olyan csapat nevét, akik mindig jelen voltak a libafőző versenyeken. Ezúttal két csapatuk is indult a versenyen, viszont számukra tényleg nem a verseny volt a lényeg, mert mire odaért a zsűri, addigra kiosztották a rendezvény látogatóinak az általuk készített mintegy 400 adag ételt. Ezért külön köszönetet mondott a Csipet-Csapat I. és II. csapatának.

Pörkölt kategóriában:

1. helyezett: Pörkölt Ördögök

2. helyezett: Bugaci Liba

3. helyezett: Integrál 4S

Leves – egytálétel:

1. helyezett: Vadlibák csapata

2. helyezett: Faloda csapata

3. helyezett: Gúnár csapata

Különdíj: Bugaci Betyárok

Sültek

1. helyezett: Tom’s Grill & BBQ

2. helyezett: Csemi Csapat

3. helyezett: Kartell Csapata

Különdíj: Kebelbarátok

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.