Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Április 10. 14:18, vasárnap | Helyi sport
Forrás: Varga Ferenc

Négygólos siker a Kiskunhalas otthonában

Négygólos siker a Kiskunhalas otthonában

A bajnokság 22. fordulójában a KHTK vendégeskedett a „csipke” városában. A hazaiak nem tudták megállítani a félegyháziakat, a 21. percben már eldőlt a mérkőzés.

FADDIKORR Kiskunhalasi FC – Kiskunfélegyházi HTK 0 – 4 (0-3)

Kiskunhalas, 120 néző.

Vezette: Polyák Attila Péter (Vén Ernő, Tóth István)

Kiskunhalas: Bátyity – Rencsár (Szabó T.3.), Tóth T., Csikós, Amariutei, Kárász, Maravic, Gillich, Tóth R. (Yannick 57.), Csáki, Szamosi. Vezetőedző: Kis Péter.

KHTK: Tóth P. – Golovics, Valkai, Sándor, Dobosi, Tóth I., Szabó A., Medgyesi (Zs. Juhász 75.), Katona B. (Mizsei A.70.), Palásti (Makai 88.), Juhász (Marsa 79.) Vezetőedző: Szabó István.

Góllövők: Medgyesi (8., 21.), Sándor (10.), Makai (90.)

Mély talajú pálya várta a csapatokat a mai találkozón. Kiegyenlített játék alakult ki a mérkőzés elején, a hazaiak előtt kétszer is volt lehetőség a gólszerzésre.

A nagyobb tempót a vendégek diktálták, a vendéglátók labdavesztéséből gyors támadásokat tudtak kialakítani és a 8. percben vezetést szereztek. Jobb oldali támadás végén Katona Balázs alapvonalról továbbított labdájára Medgyesi László érkezett, a védőket megelőzte és közelről nem hibázott, 0-1.

Lendületbe jött a vendégcsapat, gyors labdajáratással igyekeztek helyzeteket kialakítani, a 10. percben újabb gólt szereztek. Szögletrúgást követően Palásti Sándor átadását Katona Balázs élesen kapu elé lőtte, Bátyity csak kiütni tudta, a kipattanót Sándor László az ötösről behelyezte, 0-2.

A halasi együttes a mezőnyben igyekezett felvenni a küzdelmet ellenfelével, de a helyzetkihasználásnál pontatlanok voltak.

A 21. percben labdát szerzett a KHTK, Palásti indításával Medgyesi László lefutotta védőjét és kilőtte a jobb alsót, 0-3.

A vendégeket a biztos vezetés megnyugtatta, a félidő további részében jobbára a küzdelem dominált.

Szünet után szervezettebb lett a házigazda játéka, védekezésben és támadásban is feljavultak, de nem tudtak betalálni Tóth Péter kapujába.

Nagy küzdelmet hozott a második félidő, a vendégek előtt több lehetőség volt, így Palásti, Zs. Juhász és Marsa is gólhelyzetben hibáztak.

Már úgy nézett ki, hogy nem születik gól ebben a játékrészben, de jött a 90. perc, amikor a halasi védelem hibáját a két perce pályára lépett Makai Zoltán használta ki, és beállította a végeredményt, 0-4.

A mérkőzés összképe alapján elmondható, hogy a vendég Félegyháza főleg az első félidőben lendületes, koncentrált játékkal lepte meg ellenfelét és kihasználta gólhelyzeteit.

A második játékrész kiegyenlítettebb lett, a vendégek célratörőbb játékkal megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

Értékelések:

Kis Péter, Faddikorr Kiskunhalas: Nem így terveztük a mérkőzést. Az elején volt ziccerünk, de nem tudtunk betalálni, majd tíz perc alatt kikaptunk. A második félidőben rendezettebb volt játékunk, jobban játszottunk, ami az első félidőben hiányzott. Az első félidőben jobban játszott a Félegyháza, megtalálták az üres területeket, gyorsabbak, lendületesebbek voltak, jobb csapat. A következő mérkőzésen, Kalocsán úgy kell futballoznunk, mint ma a Félegyháza ellenünk tette, akkor lehetünk eredményesek.

Szabó István, KHTK: Az egész mérkőzésen koncentráltan játszottunk, ilyen arányban is megérdemelten nyertünk, gratulálok csapatomnak. Nagyon szervezett és jó csapat a Kiskunhalas, ma egy kicsit kinyíltak, amit kihasználtunk, és föléjük tudtunk nőni.

U-19-s mérkőzésen:

Faddikorr Kiskunhalasi FC – Kiskunfélegyházi HTK-FTSI 0 – 1 (0-0)

Gólszerző: Patyi Roland (73.)

V.F.

Címkék: Faddikorr, KHTK, Kiskunhalas

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:54, péntek | Helyi sport

Koppányok áprilisa a hagyomány, a kultúra és a sport körül

2024 április 21-én rendezte soron következő versenyét a gúnyhatáron túli Horgoson a Magyarkanizsai Íjász Kör.

2024. Április 29. 09:22, hétfő | Helyi sport

Újabb magyar bajnoki címet szerzett Czakó Zoltán

Abonyban került megrendezésre az U17-es Szabadfogású és Női Országos Bajnokság, egyben Varga János Emlékverseny.

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.