Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. November 08. 07:26, szerda | Belföld
Forrás: mti

Négy településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Négy településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Négy településen lesz időközi önkormányzati voksolás vasárnap: Lendvajakabfán, Tilajban és Váraszón polgármestert, Kárászon pedig egyéni listás képviselőket választanak.

A Zala megyei Lendvajakabfán a korábbi polgármester, Zsupán László (független) halála miatt tartanak időközi választást. A kistelepülésen két független jelölt, Egri Éva és Liszjákné Babolcsai Erika méreti meg magát a polgármesteri tisztségért, a választói névjegyzékben 38 szavazópolgár szerepel.

A szintén Zala megyei Tilajban ugyancsak a korábbi polgármester, Senkó József (független) halála miatt lesz időközi választás vasárnap. A megüresedett polgármesteri posztért három független jelölt indul: Hosszú Márta, Salamon László Krisztián - aki 2006 és 2010 között függetlenként már volt polgármester -, valamint Senkó Balázs, a nemrég elhunyt települési vezető fia. Tilajban 164 választópolgár adhatja le majd a voksát.

A Heves megyei Váraszón azért lesz időközi választás, mert a korábbi településvezető, Pál István László (Fidesz-KDNP) nyugdíjba vonul, ezért lemondott. A kistelepülésen Telek László (Magyar Munkáspárt) és Váraszó jelenlegi független alpolgármestere, Vincze Ferenc méreti meg magát. A település választói névjegyzékében 410-en szerepelnek.

A Baranya megyei Kárászon két egyéni listás önkormányzati képviselőt választanak vasárnap, a két helyre öt független jelölt pályázik. A település választói névjegyzékében 281-en szerepelnek.

Címkék: szavazás, választás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.