Városlista
2021. június 19, szombat - Gyárfás

Hírek

2014. November 12. 10:11, szerda | Helyi
Forrás: Police.hu

Négy bűncselekmény miatt kell felelnie a félegyházi férfinak

Négy bűncselekmény miatt kell felelnie a félegyházi férfinak

Vádemelést javasol a rendőrség azzal a kiskunfélegyházi férfival szemben, aki a gyermeke előtt egy karddal követelte vissza kölcsönadott pénzét, majd megrongált egy autót.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytatott önbíráskodás bűntett kísérlet, kiskorú veszélyeztetése bűntett, rongálás és könnyű testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt B. Tibor 43 éves helyi lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2014. március 25-én 16 óra 45 perckor, gépjárművel - amelyben helyet foglalt 14 éves lánya is - megjelent egy kiskunfélegyházi ismerőse otthona előtt. Miután a 49 éves férfi a hangos dudálásra kijött a lakásból, a gyanúsított megfenyegette, hogy megöli őt, ha nem adja vissza a kölcsönadott pénzét. Ezt követően a terhelt kiszállt a gépkocsiból, majd egy karddal megsebesítette a sértett kezét, aki bemenekült az udvarba. B. Tibor adósa után indult, de a bezárt kapu miatt nem járt sikerrel. A gyanúsított ekkor egy közelben parkoló autó ablakát és szélvédőjét a karddal kitörte, mivel azt feltételezte, hogy a gépjármű ismerőse tulajdona.

A kiskunfélegyházi rendőrök azonnal a feltételezett elkövető keresésére indultak. A bevezetett nyomozási cselekmények eredményeképpen megtalálták a terhelt személygépkocsiját, amelynek átvizsgálása közben előkerült a kard és egy tőr is, amelyeket lefoglaltak a nyomozók.

Mivel a keresett férfi ismeretlen helyen tartózkodott, ezért a rendőrség elfogatóparancsot bocsátott ki vele szemben. B. Tibort 2014. június 24-én délelőtt, Salgótarjánban fogták el a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.

A kiskunfélegyházi rendőrök gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették a férfit és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amelyet az illetékes járásbíróság elrendelt.

A rendőrség a nyomozást 2014. november 11-én befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldi meg a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 19. 11:23, szombat | Helyi

Szúnyoggyérítés várható Kiskunfélegyházán

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy Kiskunfélegyháza területén szúnyoggyérítést fognak végezni.

2021. Június 18. 16:49, péntek | Helyi

Gépszörnyet tereltek az M5-ös lajosmizsei pihenőhelyére

A közúti ellenőrök az M0-s autópályán figyeltek fel a túlméretes szállítmányra, amit azonban csak az M5-ös autópálya lajosmizsei pihenőhelyén tudtak megfogni.

2021. Június 18. 14:48, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban friss anyakönyvi híreinket olvashatják.

2021. Június 17. 17:21, csütörtök | Helyi

Másodfokú hőségriasztás lép életbe szombaton 0:00 órától