Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Március 25. 09:42, szerda | Belföld
Forrás: Szabad Föld

Ne vágj ki minden fát!

Ne vágj ki minden fát!

Az illegális fakitermelés hatékony visszaszorítására, a fenntartható erdőgazdálkodás érdekében nyújtott be törvényjavaslatot Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Az illegális fakitermelés hatékony visszaszorítására, a fenntartható erdőgazdálkodás érdekében nyújtott be törvényjavaslatot Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Az európai uniós rendelettel összhangban, a belső piacon forgalmazó vagy azzal kereskedő magánszemélyek és gazdálkodó szervezetek kötelesek a faanyag származását igazolni. A kötelezettség teljesítése a teljes faanyag-kereskedelmi lánc felügyeletével biztosítható.

A javaslat indoklásában szerepel az is, hogy az állam 100 százalékos tulajdonában lévő erdő, valamint erdőgazdálkodási tevékenységet közvetlenül szolgáló földterület vagyonkezelője meghatározott feltételekkel és időtartamra – legfeljebb 5 évre – átengedheti harmadik személy részére a földterületet (vagy annak egy részét) erdőgazdálkodási céloktól eltérő hasznosításra. Az ilyen hasznosítás lehet szabadidős tevékenységhez szükséges infrastruktúra – kalandpark – üzemeltetése vagy az erdőben történő rendezvény – filmforgatás –, de nem terjedhet ki az erdei haszonvételek gyakorlására, és nem érintheti a vagyonkezelő földhasználati jogát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár