Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Szeptember 12. 11:31, csütörtök | Helyi
Forrás: - Gulyás -

Ne legyen bölcsődei gondozási díj Félegyházán!

Ne legyen bölcsődei gondozási díj Félegyházán!

A bölcsődei gondozási díjra vonatkozó rendelkezések hatályon kívül helyezését kezdeményezi Kapus Krisztián polgármester.

A bölcsődei gondozási díjra vonatkozó rendelkezések hatályon kívül helyezését kezdeményezi Kapus Krisztián polgármester. A város gazdasági helyzetének stabilizálódása után nem kívánunk újabb terheket róni a családokra. Az önkormányzatnak, egyetemben a kormány családpolitikai intézkedéseivel is fontos célja a családok megerősítése, a gyermekvállalás elősegítése – indokolja kezdeményezést a város első embere. A bölcsődei gondozási díj eltörlése 154 gyermek családját érinti.

Mint arról már korábban beszámoltunk, 2012. márciusában döntött a képviselő-testület arról, hogy április elsejétől bevezetik a gyermekgondozási díjat a város két bölcsődéjében. Ez azt jelentette volna, hogy az önkormányzati fenntartású intézményekben minden gyermek után háromszáz forintot kell fizetni naponta, ami havonta több mint hatezer forint plusz kiadást jelent a családoknak. A befolyt összeget a bölcsődék az ellátási színvonal javítására kívánták fordítani. Áprilisban a várostyák a határidőt szeptemberre módosították. Időközben a város közel százötven millió forintot nyert a Kapocs Szociális, Gyermekvédelmi és Egészségügyi Intézmény Gyermekjóléti Szolgálat, Dankó Pista utca 4-6. sz. alatti Kuckó Bölcsődéjének infrastrukturális felújítására és kapacitás-bővítésére. Tekintettel a munkálatok miatt szükségessé váló költözésre, a városatyák 2012. augusztus 30-ai ülésükön úgy határoztak, hogy a 300 forintos gyermekgondozási napidíjat leghamarabb 2013. őszétől kell megfizetniük a szülőknek. Kapus Krisztián polgármester szeptemberben bölcsődei gondozási díj eltörlése tett javaslatot, melyről ma (szeptember 12-én) dönt a város képviselő-testülete.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.