Városlista
2021. december 4, szombat - Barbara, Borbála

Hírek

2011. Október 02. 14:25, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Ne karambolozzon, megúszhatja a baleseti adót

Ne karambolozzon, megúszhatja a baleseti adót

A sok balesetet okozó autótulajdonosokat terheli a jövőben a baleseti adó. A dán mintára bevezetésre kerülő új teherből 27 milliárd forint bevételt remél a kormány 2012-ben.

A részletek egyelőre nem ismertek, csak annyit tudni, hogy a biztosítótársaságok fizetik majd, amelyek várhatóan továbbterhelik az adót az autótulajdonosokra.

- A díjtétel emelkedik aszerint, hogy hány és milyen erőteljes balesetet okozott valaki. Nem rejtjük véka alá, hogy ez azt jelenti, hogy a biztosítók megpróbálják majd áthárítani a biztosítottakra az adót. Védekezhetünk úgy, hogy nem okozunk balesetet - jelentette ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter. (rá)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 04. 05:00, szombat | Belföld

Több mint 16 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel az előző héten

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint november 22. és 28. között az országban 16 200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel

2021. December 03. 19:01, péntek | Belföld

Lesz elegendő hazai hal karácsonyra

A kedvezőtlen körülmények ellenére nem csökkent jelentősen a tógazdaságok halhozama, így lesz elég hazai hal karácsonyra.

2021. December 03. 18:09, péntek | Belföld

Tíz év alatt negyedére csökkent az adóelkerülés mértéke

Az elmúlt 10 évben negyedére csökkent az adóelkerülés Magyarországon - erre hívta fel a figyelmet pénteki Facebook-bejegyzésében Varga Mihály pénzügyminiszter az Európai Bizottság tanulmányára hivatkozva.

2021. December 03. 17:08, péntek | Belföld

Uniós pályázati csalás miatt ítéltek el három férfit Szegeden

Egy szegedi turisztikai fejlesztés támogató uniós pályázat során elkövetett csalás miatt ítélt el első fokon három év három hónap és két év két hónap közötti börtönbüntetésre három férfit pénteken a Szegedi Törvényszék.