Városlista
2020. február 20, csütörtök - Álmos

Hírek

2020. Február 14. 13:15, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Ne hagyjuk kihunyni a szeretetet

Ne hagyjuk kihunyni a szeretetet

Visszatérő vendégnek számít városunkban Pál Feri atya, mentálhigiénés szakember, aki idén is jó tanácsokkal a tarsolyában érkezett a Házasság hete programsorozat részeként meghirdetett előadásra.

Valentin-nap közeledtével és a Házasság hete rendezvényeinek sűrűjében talán még inkább kíváncsi mindenki arra, hogy miképp lehet megalapozni egy jó párkapcsolatot, a későbbiekben pedig házasságot. Nem csoda hát, hogy február 4-én csordultig megtelt a Móra Ferenc Művelődési Központ díszterme. Kortól és nemtől függetlenül csüccsentek le az érkezők a bársonyos székekbe, hogy részesei lehessenek Pál Feri: A magánytól az összetartozásig című előadásának.
Igen, részesei… A római katolikus pap ugyanis olyan mély átéléssel veti bele magát minden témába, hogy nincs az az ember, akit ne sodorna magával a lelki bugyrok legmélyebb zugaiba. Őt nem lehet csak nézni, hallgatni! Vele együtt kell gondolkodni, együtt kell érezni és át kell élni az elhangzott történeteket, melyekből itt-ott magunkra ismerünk. Mert persze, hogy magunkra ismerünk. Nevetve ismerjük be, hogy bizony ezt mi is így csináljuk. A kulcsszó itt: a nevetés.

Bátran leszögezhetjük, hogy Pál Feri atya a legkényesebb, legfájdalmasabb témát is úgy tudja boncolgatni, részeire szedni, hogy a közönség a hasát fogja a nevetéstől. Bizony ezúttal sem történt másként. És biztos vagyok benne, hogy ezen a vidám hangulatban eltöltött esten mindenki számára világossá vált miként fektetheti le egy harmonikus, hosszan tartó és mindkét fél számára gyümölcsöző párkapcsolat alapjait.

(Képek: Fábián Adrienn)

Címkék: Pál Feri atya

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 20. 17:09, csütörtök | Helyi

Épül a csongrádi fahíd

Sebességkorlátozás mellett 0-24 órás forgalom lesz a pontonhídon.

2020. Február 20. 17:02, csütörtök | Helyi

SZJA-mentes lesz a méhészeti termékek értékesítése

A méhészek támogatását a klímavédelmi intézkedések fontos alappillérének nevezte az agrárminiszter csütörtökön sajtótájékoztatón.

2020. Február 20. 16:56, csütörtök | Helyi

Meleg idő várható a hétvégére

Pénteken még egy hidegfront hatására sokfelé lesz viharos szél, de aztán melegszik az idő a hét végén -

2020. Február 20. 15:39, csütörtök | Helyi

Mától recept nélkül kapható az Algopyrin

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) engedélyezte, hogy mostantól recept nélkül is elérhető legyen a patikákban az egyik legkedveltebb hazai fájdalom- és lázcsillapító hatóanyag.