Városlista
2020. június 4, csütörtök - Bulcsú

Hírek

2020. Február 14. 13:15, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Ne hagyjuk kihunyni a szeretetet

Ne hagyjuk kihunyni a szeretetet

Visszatérő vendégnek számít városunkban Pál Feri atya, mentálhigiénés szakember, aki idén is jó tanácsokkal a tarsolyában érkezett a Házasság hete programsorozat részeként meghirdetett előadásra.

Valentin-nap közeledtével és a Házasság hete rendezvényeinek sűrűjében talán még inkább kíváncsi mindenki arra, hogy miképp lehet megalapozni egy jó párkapcsolatot, a későbbiekben pedig házasságot. Nem csoda hát, hogy február 4-én csordultig megtelt a Móra Ferenc Művelődési Központ díszterme. Kortól és nemtől függetlenül csüccsentek le az érkezők a bársonyos székekbe, hogy részesei lehessenek Pál Feri: A magánytól az összetartozásig című előadásának.
Igen, részesei… A római katolikus pap ugyanis olyan mély átéléssel veti bele magát minden témába, hogy nincs az az ember, akit ne sodorna magával a lelki bugyrok legmélyebb zugaiba. Őt nem lehet csak nézni, hallgatni! Vele együtt kell gondolkodni, együtt kell érezni és át kell élni az elhangzott történeteket, melyekből itt-ott magunkra ismerünk. Mert persze, hogy magunkra ismerünk. Nevetve ismerjük be, hogy bizony ezt mi is így csináljuk. A kulcsszó itt: a nevetés.

Bátran leszögezhetjük, hogy Pál Feri atya a legkényesebb, legfájdalmasabb témát is úgy tudja boncolgatni, részeire szedni, hogy a közönség a hasát fogja a nevetéstől. Bizony ezúttal sem történt másként. És biztos vagyok benne, hogy ezen a vidám hangulatban eltöltött esten mindenki számára világossá vált miként fektetheti le egy harmonikus, hosszan tartó és mindkét fél számára gyümölcsöző párkapcsolat alapjait.

(Képek: Fábián Adrienn)

Címkék: Pál Feri atya

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 03. 16:35, szerda | Helyi

Koronavírus tesztelésre alkalmas PCR gép megvásárlását támogatta a kecskeméti Mercedes-Benz gyár

A vállalat hozzájárult több lélegeztető eszköz beszerzéséhez a kórház gyermekosztálya számára, és gyár munkatársai a közelmúltban saját munkájukkal a kórház baleseti klinikájának várótermét újították fel.

2020. Június 03. 16:26, szerda | Helyi

A sértett kétszer is tetten érte, a nyomozók elfogták

A kiskunfélegyházi rendőrök négyrendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek egy fiatal férfit.

2020. Június 03. 15:14, szerda | Helyi

Elhunyt Göncz Árpádné, a néhai köztársasági elnök özvegye

Elhunyt Göncz Árpádné, a néhai köztársasági elnök özvegye életének 97. évében családja körében

2020. Június 03. 15:04, szerda | Helyi

Honnan tudhatjuk meg, hogy mire vagyunk allergiásak?

Ismert veszéllyel könnyebb szembeszállni - nincs ez másképp az allergia esetében sem.