Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Július 19. 18:00, vasárnap | Helyi
Forrás: dailyfinance.com

Ne fizess teljes árat!

Ne fizess teljes árat!

Ma már 10 százalék kedvezményt szinte bármiből kaphatunk, de az igazán jó vásár a \"szakértők\" :) szerint legalább 30 százalékos árengedményt jelent. Akcióvadászatra fel!

A statisztikák szerint mindössze egy évtizeddel ezelőtt az áruk 15-20 százaléka kelt el akciós áron, most ez az arány körülbelül 40-45 százalék. Ma már 10 százalék kedvezményt szinte bármiből kaphatunk, de az igazán jó vásár a "szakértők" :) szerint legalább 30 százalékos árengedményt jelent. Akcióvadászatra fel!
Ha már ilyen világban élünk, használjuk ki a maximumig az akciókat, és ne vásároljunk teljes áron! Soha! Hogyan valósíthatod ezt meg? Kövesd a tippjeinket!

1. Kérj kedvezményt!
Lehet, hogy ha egyszerűen megkérdezed, hogy kaphatnál-e kedvezményt a termékből, már meg is kapod azt a bizonyos 10%-ot, amiről beszéltünk. Az eladók a kulcs mindenhez, beszélgess velük, keresd az interakciót és érdeklődj a termékről, mily módon kaphatnál belőle kedvezményt, ha többet vásárolsz az jár-e bármilyen előnnyel, van-e esetleg törzsvásárlói kártyájuk, stb. stb. Ha mást nem is érsz el, a legközelebbi akció időpontját tutira elárulják, és lehet, hogy elteszik neked addig a kiszemelt ruhát.
Online vásárláskor, ha van csevegésre lehetőség, írj oda. Ha nem robottal beszélsz könnyen szerezhetsz kedvezményeket.

2. Ár-összehasonlító oldalak!
Használd őket! Ha már vannak, és értünk fogyasztókért vannak, akkor ne felejtsd el használni sem őket! Az okostelefonok segítségével nem csak online, hanem offline, bolti vásárláskor is bevetheted ezt a titkos fegyvert. Ne vegyél meg semmit, főleg műszaki cikkeket ne, anélkül, hogy online ellenőrizted volna az árakat!

3. Csatlakozz kedvenceidhez online!
Keresd fel azon boltok weboldalát és közösségi oldalát is, ahol gyakran vásárolsz. A hírekből mindig tájékozott leszel, hogy mikor, milyen akció várható, sőt az interneten gyakran vannak online elérhető kedvezmények, és kuponokat is osztogatnak. Ezeknek a webshopoknak az e-mail listájára is feliratkozhatsz, hiszen a klubtagok, a törzsvásárlók és adatbázis tagok gyakrabban részesülnek árengedményben, mint a mezei vásárlók.

4. Vásárolj használtat!
Nem kell mindenből új, van amiből megteszi a használt is. Sőt, a használt ruházati boltokban egyedi kincsekre bukkanhat az ember, az apróhirdetéses portálokon pedig gyakorlatilag mindent megtalálhatsz a bútoroktól a háztartási gépekig. Az árakat is kapásból összehasonlíthatod (akár a használt és új árakat is, valamint különböző eladók árait is). Mielőtt így vásárolsz, ellenőrizd, hogy az eladóval általában elégedettek-e az emberek. Az interneten semmi nem marad titokban.

5. Vásárolj szezonban vagy éppen szezonon kívül!
A gyümölcsök és zöldségek sokkal olcsóbbak akkor, amikor szezonjuk van. Vásárolj többet, és amit lehet, azt fagyaszd le télire, vagy főzd be.
A ruhákat és a cipőket ne a szezon elején vásárold meg, hanem szezon közben vagy a szezon végén. Egyre korábban indulnak az akciók, semmi értelme már májusban beszerezni a nyári holmikat, ha júliustól úgyis akciósan adják. Spórolj erre a hónapra, és rögtön az akciós napok elején támadd meg a boltot, hogy legyen választék, illetve méret. Érdekes módon egy csomó helyen nyáron is lehet téli bakancsot és kabátot vásárolni, természetesen sokkal olcsóbban. Használd ki ezeket az akciókat!

6. Csatlakozz a kedvezményt ígérő, ingyenes klubokhoz!
A klubtagsági kártyákkal soha nem tudhatjuk, hogy milyen akciókra számíthatunk. Egy-egy ilyen kártyához megannyi partner tartozhat, és Te döntöd el, hogy melyik kedvezményre van szükséged, és mire nincs.

7. Járj outletekbe!
Az outletekben kifejezetten a szezonon kívüli dolgokat vásárolhatod meg. Ha ezzel tisztában vagy, és hajlandó vagy nyáron téli cuccokat vásárolni, akkor nagyon jó ajánlatokat foghatsz ki.

8. Látogasd meg a kuponos oldalakat!
Még mindig nagy népszerűségnek örvendenek a kuponos oldalak, ahol a szabadidős valamint wellness ajánlatoktól kezdve a szépségápolási cikkeken és szolgáltatásokon keresztül az étkezésig szinte mindent megtalálsz, nagyobb kedvezménnyel mint, amit máshol kapnál. A legtöbb kereskedő azonban pár héttel a kuponos kiárusítás után a saját portálján is elérhetővé teszi ezeket az akciókat, szóval ha valamiről lemaradsz, érdemes később ott is ellenőrizni az akciókat.

9. Cserélj!
Egyre népszerűbbek a cserélgetős partik is. Ha még nem hallottál erről, íme a lényeg: összehívod pár barátodat hozza el megunt holmijait, könyveit, kacatjait, hátha van valaki, aki szívesen elcserélné vele a dolgait.

10. Nézd meg az akciós újságokat!
Ez hetente 10-15 percet vesz igénybe, de legalább képben leszel vele, hogy mit hol érdemes éppen megvásárolnod. A mindennapos dolgokat persze nem biztos, hogy eszerint fogod beszerezni, de a drágább húsok, tartós élelmiszerek, tisztító- és mosószerek után már lehet, hogy megéri menni egy kicsit, vagy útba ejteni azokat a boltokat, ahol olcsóbban kaphatóak ezek.

11. Gyűjtsd a pontokat!
Ha már úgyis mindig abban az élelmiszerboltban vásárolsz, és jó minőségű dolgokra lehet gyűjteni a pontokat, miért ne gyűjtenéd? Ha neked nem kell a kínált termék, a családban azért jól jöhet valakinek, ajándékba is megvásárolhatod.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 09:26, kedd | Helyi

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 16. 09:04, kedd | Helyi

A holokauszt magyarországi áldozataira emlékezünk

Magyarországon minden évben április 16-án tartják a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját, arra emlékezve, hogy 1944-ben ezen a napon kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása.

2024. Április 16. 07:59, kedd | Helyi

Iskolai foglalkozás a bankfiókban

Fehér Gyöngyi területi vezető látta vendégül bankfióki mentorprogram keretében a Batthyány Lajos Általános Iskola 3.z osztályosait tanáraikkal.

2024. Április 14. 08:29, vasárnap | Helyi

Tetőzik az áprilisi nyár, de egyre közelebb a fordulat

A szabadtéri programoknak kedvező, nyarat idéző idő a következő napokban is folytatódik.