Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2017. Február 12. 17:00, vasárnap | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Ne (csak) idd, takaríts is vele

Ne (csak) idd, takaríts is vele

Kóla a háztartásban.

Nem is hittük volna, hogy a moziban kortyolgatott barna, „bubis” üdítő, vagy az ebédhez megivott kólánk akár a rozsdát, a vérfoltot is képes eltávolítani. De duguláselhárítóként, vagy toalett tisztítóként is alkalmazható.

Mi lehet a kóla a háztartásban?

WC-tisztító
Ha marad az üveg alján egy kevés szénsavas ital, ne a mosogatóba, inkább a WC-kagylóba löttyintsd! Hagyd hatni nagyjából 30 percet, majd kefével dörgöld meg kicsit a felületet, aztán öblítsd le.

Folteltávolító
Ha vérfolt kerül a ruhádra, csak önts rá egy kis kólát, hagyd hatni körülbelül 10 percet és mosd ki a ruhadarabot a szokásos módon.

Rozsdaoldó
Ha rozsdafolttal találkozol a kerékpárodon, vagy bármilyen fémtárgyon, egy kis kóla ezen is segít. Tegyél egy kevés üdítőt a rozsdás területre, hagyd hatni egy kicsit, majd egy fogkefével, vagy egy összegyűrt alufóliadarabbal dörgöld meg kicsit. És a rozsda eltűnik! Azt fontos elmondani, hogy ez csupán kis felületen működik, nagy kiterjedésű rozsda eltávolításához más jellegű segítségre lesz szükségünk!

Duguláselhárító
A mosdókagyló, fürdőkád, zuhanyzó lefolyója megint eldugult, vagy csak megelőznél egy esetleges dugulást? Önts a lefolyóba egy kis kólát, hagyd hatni kicsit, majd forró vízzel öblítsd le!

Súrolószerként
Ha valamit mesteri módon sikerült odaégetned, és sehogy sem tudod eltávolítani az odaégett ételmaradékot a főzőedény aljáról, vesd be a kólát! Önts bele úgy 2 centiméternyi kólát, majd takaréklángon melegítsd az edényt fél órán keresztül. Ha ez megvan, hagyd kicsit hűlni, majd a hagyományos módon mosogasd el az edényt.

Fényezőként
Ha a krómos felületeket, tárgyakat kólával bedörgölöd, majd kifényesíted, biztosíthatod a hosszan tartó csillogást ezeknek az edényeknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Köszöntjük az Édesanyákat és Nagymamákat

Nagyon sok boldogságot kívánunk minden Édesanyának és Nagymamának az alábbi verssel:

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.