Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. November 09. 13:30, szombat | Helyi
Forrás: - szerk. -

Ne balhézz, mert magadnak ártasz!

Ne balhézz, mert magadnak ártasz!

Egészségének is árthat, ha vitatkozik a partnerével. Egy 20 évig tartó kutatássorozat eredményei szerint a boldog házaspárok tagjai egészségesebbek is.

Egészségének is árthat, ha vitatkozik a partnerével. Egy 20 évig tartó kutatássorozat eredményei szerint a boldog házaspárok tagjai egészségesebbek is. A kutatók a boldog illetve problémás házasságok egészségre gyakorolt hatásait megvizsgálva rájöttek, hogy az olyan kapcsolatépítő elfoglaltságok, mint a közös programok, az egészségi állapotot is javíthatják.
A kutatás során a tudósok közel kétezer önkéntes jelentkező segítségével vizsgálták meg a házasság és az egészségi állapot kapcsolatát. A megkérdezetteknek először arra kellett válaszolniuk, mennyire értik egymást párjukkal, mennyire érzik megbecsülve és szeretve magukat, milyen gyakran szerveznek közös programokat. Ezt követően a féltékenységgel, feszültséggel és hűtlenséggel kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk a megkérdezetteknek. Mindeközben egészségi állapotuk szerint is osztályozták őket kiváló, jó, átlagos és rossz egészségi állapotú csoportokba.
Az eredmények azt mutatják, hogy a boldogság és az egészség kéz a kézben járnak. Igaz, nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a jó házasság egészségessé, a boldogtalanság pedig beteggé teszi a házaspárokat, de az egyértelmű, hogy az egészségi állapot és a házasság minősége kihat egymásra. A kutatás során még a kor hatásait is figyelembe vették. A résztvevőket két csoportra osztották: 18 és 39, valamint 40 és 55 év közöttiekre.
Természetesen voltak különbségek, mivel a fiatalabb csoportban lévő párok általánosságban jobb egészségnek örvendtek. Ugyanakkor a jó házasság és a jó egészség közti összefüggések még ennek figyelembevételével is egyértelműen jelen voltak.
Általánosságban tehát elmondható, hogy ha jó az egészség, jó a házasság – és ez fordítva is igaz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.