Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2019. November 14. 15:29, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Napokig hordják a több konténernyi szemetet az Illésházy utcából

Napokig hordják a több konténernyi szemetet az Illésházy utcából

Nemcsak a Kossuthváros, hanem Félegyháza egyik legnagyobb szégyenfoltjának a felszámolása történik meg ezekben a napokban az Illésházy utcában.

- Elmondhatatlanul nagy öröm számomra a körzet önkormányzati képviselőjeként, hogy eljutottunk idáig. Több mint két év munka és szervezés van mögöttünk, aminek az eredményeként felszámolhatjuk végre az embertelen, közegészségügyi és biztonsági szempontból is veszélyesnek minősíthető körülményeket – nyilatkozta a Félegyházi Közlöny munkatársának dr. Kiss Ákos Csaba, a különc lakója által odahordott, minden képzeletet felülmúló mennyiségű szemétről, omladozó, életveszélyes állapotáról és a környezetében lakozó patkányokról elhíresült Illésházy utca 10 szám alatti ingatlannál megkezdett munkálatok kapcsán.

A képviselő a lapnak többek között azt is elmondta, hogy több mint két év munka és szervezés után sikerült az önkormányzatnak megszerezni a ház egy részének tulajdonjogát, így lehetőség nyílt arra, hogy a többméteres szemétkupacokat elszállítsák és az életveszélyes épületet elbontsák. Első lépéseként a fertőzésveszély elhárítása miatt az ingatlanon évtizedek alatt felhalmozott hulladékhegyek elhordása kezdődött meg. Az udvar kitakarítása több napot vesz igénybe, pedig a rakodógépek megállás nélkül töltik szeméttel folyamatos váltásban a nagyméretű hulladékszállító konténereket. Emiatt az Illésházy utca forgalmát ideiglenesen korlátozni kellett.

A hulladék elszállítása után, a fertőzésveszély megelőzése érdekében patkány- és rágcsálóírtást, továbbá teljes talaj- és udvarfertőtlenítést végeztet szakirányú szakemberrel az önkormányzat.

Mivel a Kecskeméti Járási Hivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Osztálya korábban elbontási kötelezettséget rendelt el a lakókra, szomszédos épületekre és az ott közlekedőkre egyaránt életveszélyt jelentő, helyreállíthatatlanul romos épületre, ezt követően megtörténik a szakszerű elbontás is – szögezte le dr. Kiss Ákos Csaba, aki az önkormányzat nevében ezúton is kéri a lakosság türelmét a munkák elvégzéséig fennálló forgalomkorlátozás miatt.

– Nem először jártam ebben az ingatlanban, de a látvány még most is sokkolt. Az omladozó falakat, hiányos tetőt, romló ételeket, bomlásnak indult szemetet látva értetlenül állok az előtt, hogy a képviselő-testületi ülésen volt olyan Kossuthvárosban élő képviselő, aki azt kérte, hogy az a személy, aki a környék lakóinak életét megkeserítő helyzetet előidézte, még hónapokig változatlan körülmények között élhessen ebben az „otthonban”. Az önkormányzat azonban nem volt hajlandó tovább konzerválni a tarthatatlan, minden érintett számára veszélyes és méltatlan helyzetet. A szakemberek gondoskodtak az ingatlanban élő személy elhelyezéséről, és bízunk benne, hogy ezzel nemcsak az évekig kiszolgáltatott szomszédok, hanem az ő életében is új, tiszta fejezet kezdődik.

(Cikk forrása: Félegyházi Közlöny - képek: Fantoly Márton)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA