Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Október 23. 13:22, kedd | Helyi
Forrás: baon.hu

Napelemek kerülnek a középületek tetejére

Napelemek kerülnek a középületek tetejére

Bár nem látványos, de nagyon jelentős a város életében az a 400 millió forintos beruházás, melynek keretében az önkormányzat szinte valamennyi intézményére napelem kerül - írja a baon.hu.

Az energetikai beruházás a megyei önkormányzattal konzorciumi együttműködésben valósul meg – tájékoztatta lapunkat Dósai Bence polgármesteri és fejlesztési kabinetvezető. Hozzátette: a fejlesztés célja, hogy minél nagyobb arányban csökkentsék a beruházással érintett ingatlanok károsanyag-kibocsátását és hogy a megújuló energiákat minél nagyobb mértékben állítsák a város szolgálatába. Első lépésként a városi strand tetejére került egy 50 kilowattos kiserőmű, amely a strand energiafogyasztásának jelentős részét kiváltja.

– A 400 millió forintos támogatásból 626 kilowatt teljesítményű napelemrendszert telepítünk Félegyháza középületeinek tetejére, összesen huszonhat ingatlanra. Ebbe beletartoznak az óvodák, iskolák, a szociális otthon és a városi sportcsarnok. Azokra az épületekre kerültek napelemek, amelyek alkalmasak voltak a fejlesztésre. A városháza tetejére például nem tehettünk, mert védettség alatt áll – részletezte Dósai Bence.

– A napelemek éves szinten több tízmillió forintos megtakarítást jelentenek a városnak. Ebből a megtakarításból szeretnénk egy megújuló energiaalapot képezni a város költségvetésében, amiből további napelemes beruházásokat valósíthatunk meg. A város vezetősége jelenleg szakértőkkel vizsgáltatja egy, a távfűtéshez kapcsolódó biomassza-erőmű építését. Terveink szerint a földgáz helyett megújuló zöldenergiával biztosíthatnák a távfűtést a városban – mondta a kabinetvezető.

Fotó: illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.

2024. Április 16. 16:36, kedd | Helyi

Összeütközött két gépkocsi az 5-ös főúton

Kiskunfélegyháza határában akadályozza a forgalmat a baleset.

2024. Április 16. 12:38, kedd | Helyi

Nemzetközi zongoraversenyen bizonyítottak

Elek Janka és Elek János négykezes formációját Kiemelt Arany fokozattal díjazták.

2024. Április 16. 09:26, kedd | Helyi

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.