Városlista
2023. január 29, vasárnap - Adél

Hírek

2012. Március 07. 14:13, szerda | Kék hírek
Forrás: mno / Magyar Nemzet

Nagyüzemben folyt a vesztegetés az APEH-nál

Nagyüzemben folyt a vesztegetés az APEH-nál

Már félszáznál is több gyanúsítottja van a kiterjedt adóhivatali vesztegetési ügynek – írja a Magyar Nemzet.

Újabb fejezettel és további gyanúsítottakkal bővült az adóhivatal történetének legnagyobb vesztegetési ügye. Az adatok szerint 2008 és 2010 között valóságos bűnszervezet működhetett a hatóság székesfehérvári kirendeltségén. Az eddigi 62 gyanúsított közül 17 korábban az adóhivatalban dolgozott – írja a Magyar Nemzet.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Fazekas Géza a lapnak elmondta: az események egy jól működő, kilencfős bűnszervezethez kapcsolhatók, melyet az adatok szerint N. Lajos vezetett, aki a kilencvenes évek közepéig társadalombiztosítási köztisztviselőként dolgozott. A nyolc hivatalnokok mellett, akik az adóhivatal székesfehérvári kirendeltségén dolgoztak, egy ügyvéd, három könyvelő, valamint számos cégvezető és magánszemély vehetett részt a bűncselekmények elkövetésében.

A vesztegetők a jogsértő kérések teljesítéséért nyolcvanezertől ötmillió forintig terjedő összeget ígértek vagy adtak. A kenőpénzeket rendszerint vagy N. Lajos, vagy adóhivatali összekötője osztotta szét a kérés elintézésében részt vevő hatósági dolgozók között.

Magyar Nemzet / mno

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 06. 13:18, péntek | Kék hírek

A nyílt utcán lőtt rá rokonára Győrben

Győrben egy gázriasztó pisztolyból adott le családtagjára egy lövést a 21 éves férfi, akit a rendőrök mintegy tíz perc leforgása alatt elfogtak.

2023. Január 05. 11:41, csütörtök | Kék hírek

Egy bakonyi faluban találtak rá a rendőrök a Szlovákiából eltűnt 15 éves lányra

Egy szlovák állampolgár eltűnéséről tájékoztatta a rendőrséget a külföldi társszerve. A fiatal lány nyugtalanító eltűnését édesapja jelentette be 2023. január 3-án.

2023. Január 04. 16:18, szerda | Kék hírek

Győrbe ment bulizni szilveszterkor a 24 éves Barbara, azóta nem látták

Utoljára életjelet 2023. január 1-jén a hajnali órákban adott magáról, amikor ismeretlen személy telefonjáról felhívta az édesanyját.

2022. December 20. 17:36, kedd | Kék hírek

Bűnszervezetet számolt fel a TEK Pápán

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján folytat nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetésének gyanúja miatt.