Városlista
2022. október 5, szerda - Aurél

Hírek

2012. Március 07. 14:13, szerda | Kék hírek
Forrás: mno / Magyar Nemzet

Nagyüzemben folyt a vesztegetés az APEH-nál

Nagyüzemben folyt a vesztegetés az APEH-nál

Már félszáznál is több gyanúsítottja van a kiterjedt adóhivatali vesztegetési ügynek – írja a Magyar Nemzet.

Újabb fejezettel és további gyanúsítottakkal bővült az adóhivatal történetének legnagyobb vesztegetési ügye. Az adatok szerint 2008 és 2010 között valóságos bűnszervezet működhetett a hatóság székesfehérvári kirendeltségén. Az eddigi 62 gyanúsított közül 17 korábban az adóhivatalban dolgozott – írja a Magyar Nemzet.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Fazekas Géza a lapnak elmondta: az események egy jól működő, kilencfős bűnszervezethez kapcsolhatók, melyet az adatok szerint N. Lajos vezetett, aki a kilencvenes évek közepéig társadalombiztosítási köztisztviselőként dolgozott. A nyolc hivatalnokok mellett, akik az adóhivatal székesfehérvári kirendeltségén dolgoztak, egy ügyvéd, három könyvelő, valamint számos cégvezető és magánszemély vehetett részt a bűncselekmények elkövetésében.

A vesztegetők a jogsértő kérések teljesítéséért nyolcvanezertől ötmillió forintig terjedő összeget ígértek vagy adtak. A kenőpénzeket rendszerint vagy N. Lajos, vagy adóhivatali összekötője osztotta szét a kérés elintézésében részt vevő hatósági dolgozók között.

Magyar Nemzet / mno

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 04. 12:53, kedd | Kék hírek

Megpróbált elmenekülni a rendőrök elől

Nemesszalók térségében akart elhajtani egy autós a rendőrök elől, aki eltiltás hatálya alatt és vezetői engedély nélkül közlekedett.

2022. Október 02. 11:01, vasárnap | Kék hírek

Az Egyesült Királyságból irányították az unokázós csalásokra specializálódott bűnszervezetet

A Gyulai Járási Ügyészség - többek között - minősített csalások és pénzmosás bűntette miatt emelt vádat egy bűnszervezet 15 tagja ellen, akik un. unokázós csalásokat valósítottak meg.

2022. Október 02. 10:21, vasárnap | Kék hírek

Megpróbálta megerőszakolni a nőt, végül kirabolta

2022. Szeptember 29. 12:40, csütörtök | Kék hírek

Néhány centin múlt a tragédia - Nem vette észre az autós a rollerest

A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte a szabálysértési eljárást azzal a járművezetővel szemben, aki nem biztosított elsőbbséget a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó személy részére.