Városlista
2023. január 28, szombat - Károly,

Hírek

2022. December 07. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: KEOL.HU

Nagy tételben, feketén főzte a pálinkát a kiskunfélegyházi férfi

Nagy tételben, feketén főzte a pálinkát a kiskunfélegyházi férfi

A vádlott az ellenőrzéskor a gazdasági épületben egy 120 literes fém desztilláló berendezés segítségével éppen pálinkát főzött.

A Kecskeméti Járási Ügyészség költségvetési csalás és jövedékkel visszaélés elősegítése miatt vádat emelt egy kiskunfélegyházi férfival szemben, akinél a NAV próbavásárlás során zárjegy nélküli pálinkát, többezer liter gyümölcscefrét, valamint egy éppen működésben lévő lepárló berendezést talált. A férfi nagy tételben feketén főzte a pálinkát, amelyre nem volt engedélye és amely után nem is adózott.

A vádirat szerint a NAV 2022. február 17-én próbavásárlással egybekötött jövedéki ellenőrzést tartott a kiskunfélegyházi férfi ingatlanában, ahol a konyhában, pincében és a szeszfőző helyiségben műanyag hordókban, kannákban és palackokban összesen 307 liter birs, szőlő és vegyes pálinkát, valamint 41-58 fokos alszeszt talált. A főzőhelyiség melletti raktárban további 32 hordóban összesen 4400 liter szilva- és szőlőcefre várt kifőzésre.

A vádlott az ellenőrzéskor a gazdasági épületben egy 120 literes fém desztilláló berendezés segítségével éppen pálinkát főzött. Kiderült, hogy az alkoholtermékek után nem fizetett jövedéki adót, több mint 2 millió forinttal károsítva meg a költségvetést. Ráadásul a lepárló készüléket - mivel az a megengedett űrtartalmat meghaladta - sem jelentette be.

Az adóhatóság a jövedéki termékeket és a pálinka előállító berendezést elkobozta.

Az ügyészég a férfit költségvetési csalás bűntettével, valamint jövedékkel visszaélés elősegítése vétségével vádolja és ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban - tárgyalás mellőzésével - pénzbüntetés kiszabását indítványozta. A Kecskeméti Járásbíróság a férfi bűnösségét a váddal egyezően megállapította és pénzbüntetéssel sújtotta.

Bács-Kiskun Megyei Főügyészség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 27. 20:27, péntek | Helyi

Szalagavató ünnepséget rendeztek a Mezgében

A Déli ASZC Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola január 27-én tartotta szalagavató ünnepségét az intézmény tornacsarnokában.

2023. Január 27. 10:22, péntek | Helyi

Természettudományi versenyen jeleskedtek a Batthyány iskola tanulói

2023. január 13-án került megrendezésre a Batthyány Lajos Általános Iskolában az Országos Bolyai Természettudományi Csapatverseny körzeti fordulója.

2023. Január 26. 14:33, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2023. Január 24. 14:27, kedd | Helyi

A vakond lett az év emlőse

A több mint 120 éve védett vakondot választotta 2023-ban az év emlősének a Vadonleső Program.