Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Szeptember 27. 08:58, péntek | Helyi
Forrás: - Gulyás -

Nagy sikere volt a 15. diáknapnak

Nagy sikere volt a 15. diáknapnak

Ünnepélyes keretek között vette át az „uralmat” szeptember 26-án reggel a város felett a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat. A város kulcsát Kapus Krisztián polgármester adta át Horváth Péter diákpolgármesternek

Ünnepélyes keretek között vette át az „uralmat” szeptember 26-án reggel a város felett a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat. A város kulcsát Kapus Krisztián polgármester adta át Horváth Péter diákpolgármesternek. A tizenötödik kiskunfélegyházi diáknap a Petőfi téren folytatódott, ahol az alsó, a felső tagozatos és a középiskolás diákokat játékos vetélkedők, bemutatók, koncertek várták. A rendezvény vendége volt Kovács Patrik, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének elnöke, Papp Gergő feltaláló, Bense Gergő atya.

A program 13 órakor indult, az alsó tagozatosokat aszfaltrajz-készítés, népi ügyességi játékok várták. A felső tagozatos tanulók 14 órától, míg a középiskolások 15 órától játékos vetélkedőn mérhették össze tudásukat és ügyességüket. A fiatalokat 16 órakor meglepetés várta, mégpedig egy hatalmas születésnapi torta, amit Kovács János cukrász világbajnok készített.
A diáknap ideje alatt a téren felállított sátrakban a városban működő középiskolák képviselői mutatták be intézményüket, és intézményük nyújtottat továbbtanulási lehetőségeket. Mindezen túl tematikus sátrakban a diákok egy-egy témakörben juthattak részletesebb információkhoz. Fiatalokból álló zenekar adott koncertet a Városházán, művelődési központban pedig Szirota Jennifer lépett színpadra. A „Titkok kertje” című előadásra ugyancsak a művelődési központban került sor.

A diáknapon készült képek megtekinthetők a képgalériában.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.