Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. December 05. 11:00, szombat | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

Nagy érdeklődés mellett lezajlott az idei Bács-Kiskun Megyei Turisztikai Konferencia

Nagy érdeklődés mellett lezajlott az idei Bács-Kiskun Megyei Turisztikai Konferencia

Már az előzetes regisztrációkból érzékelhető volt, hogy mind a téma, mind pedig az előadók személye iránt óriási az érdeklődés. A konferencia – közel 100 regisztrált résztvevővel zajlott.

A tanácskozás résztvevőit Rideg László a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte, melyet követően Molnár Anita, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. programigazgatója a 2021-2027 ciklusban megvalósítható turisztikai fejlesztési lehetőségekről tartott előadást.

Ezután Bíró Zsuzsanna a Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nkft projektmenedzsere ismertette

a Bács-Kiskun megyei turisztikai beruházásokat és fejlesztéseket valamint bemutatta a megyei önkormányzat törekvéseit.

Török Nikolett, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat nemzetközi kapcsolatok referense Célok és zászlóshajó című előadásának köszönhetően a résztvevők betekintést nyerhettek a megyei önkormányzat legfontosabb turisztikai terveibe.

Balogh Barbara a Stílusos Vidéki Szállás és a Stílusos Vidéki Éttermiség alapító tagja, a noszvaji idegenforgalmi egyesület vezetője előadásában a noszvaji vállalkozások együttműködésén alapuló sikerről beszélt, hogy szemléltesse: az együttműködésre is van jó példa!

A konferencián továbbá Rasztovits Dávid Norbert, a Digitális Turizmus Zrt. vezérigazgatójának segítségével a digitális korszak és a digitális ökoszisztémák működésének témakörét járták körbe.

Bács-Kiskun megyén is keresztül halad a Vasfüggöny kerékpáros túraút, ami EuroVelo 13 néven az európai kerékpárút-hálózat leghosszabb útvonala.

Bács-Kiskun megyében az elmúlt időszakban elkészült több olyan csomagajánlat is, amely bemutatja a magyarországi szakasz látnivalóit, attrakcióit. Arról, hogyan készül egy jó turisztikai csomagajánlat, Némethné Légrády Kinga Katalin Bácsalmási Turisztikai Iroda irodavezetője beszélt.

Mokos Balázs Dénes, a Palkonya Turisztikai Egyesület elnöke egy jó gyakorlatot mutatott be a résztvevőknek arról, hogyan lehet kiaknázni egy település adottságait, hogyan lehet egy elképzelést megvalósítani és életben tartani.

A kerékpáros és a vízi turizmus fejlesztési lehetőségeiről és irányairól Baráth Gergely, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Nkft ügyvezető igazgatója tartott előadást.

Az elmúlt években központi téma világszerte, hogyan óvhatjuk meg környezetünket, mit tehetünk annak érdekében, hogy élhető maradjon a bolygónk. Arról, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy a szolgáltatások is környezettudatosan működhessenek Lohász Cecília szakértő beszélt.

A konferencián Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos Aktív turisztikai fejlesztések című előadását is közvetítették.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.