Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Március 13. 11:34, kedd | Helyi
Forrás: Dinnyés Gyula

Nagy dilemma előtt álltak a Turul Koppány Íjászok

Nagy dilemma előtt álltak a Turul Koppány Íjászok

Szerencsére csak abból kifolyólag, hogy március 11-én melyik versenyt válasszák.

Bőséges volt a kínálat, hiszen négy elérhető lehetőség is volt. Az ötletelés alapja az volt, hogy a sok verseny megosztja a versenyző csapatokat.

Ami biztos, volt, hogy a MÍSZ Terem OB Kvalifikációs Fita verseny lesz a legnívósabb, hiszen ide olyanok jönnek az ország minden pontjáról, akik már az Országos Bajnokságra szeretnének bejutni. Tehát itt lesz a legerősebb a megmérettetés, valamint, már a nyilvános előnevezésekből látszott a hatalmas létszám is. Így a döntés alapján Kecskemétre utaztak a Koppány íjászok.

A nagy létszám ellenére a HISZE által kiválóan megszervezett kvalifikációs verseny zökkenőmentesen lezajlott. A Koppányok délelőtt küzdöttek. Mivel az OB-ra gazdasági okokból nem tudnak elutazni, ezért egy jó versenyedzésnek tekintették a napot.

A nagy létszám előnye, hogy nem egyszemélyes kategóriákban gyűjtöttek érmet a versenyzők, hanem konkrét képet kaptak a tudásukról.

18 m ről 30-as Fita lapra kellett 20 x 3 lövést leadni.

Berente Imréné Kövecses Zsuzsanna mindössze 5 ponttal csúszott le a dobogóról, így 4. lett.

Tamáskovics Gyula remekelt. Mindkét fordulóban magabiztosan az első helyen végzett, így 443 ponttal szerezte meg az aranyérmet! Vélhetően Gyula elutazik az OB ra is. Sok sikert kívánunk neki oda is!

Szeibert Imre 309 ponttal 12. lett.

Dinnyés Gyula 351 ponttal az 5. helyen zárta az OB kvalifikációs versenyt.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.