Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Február 23. 14:15, csütörtök | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Nagy baleset volt a fővárosban

Nagy baleset volt a fővárosban

Leszaladt a sínekről egy zsúfolt személyvonat Buenos Aires egyik pályaudvarán, szerdán, a reggeli órákban. Az argentin rendőrség bejelentette, hogy 49-en vesztették életüket a szerencsétlenségben.

A közlekedési miniszter tájékoztatása szerint mintegy 30 utas a roncsok közé szorult. Az ő mentésük még folyt a tájékoztatás időpontjában. Juan Pablo Schiavi nem tartotta kizárhatónak, hogy halálos áldozatokat is találjanak. Az argentin főváros mind a 33 kórházát riasztották a sérültek ellátására – közölte.

„Ez egy nagy baleset volt” – mondta a mentőszolgálat vezetője, aki 550 sebesültről számolt be a televízióban. Szemtanúk szerint a vonat túl nagy sebességgel érkezett a helyi idő szerint reggeli órákban az Once pályaudvarra. A mozdony és az első vagon a biztonsági bakokon is túlfutott és összezúzódott. „A vonat tele volt emberekkel, és az ütközés rettenetes volt. Nem tudtuk, mi történt” – mondta az egyik szemtanú.

A közlekedési miniszter közölte, hogy a pályaudvari kamerák mindent felvettek, és ez megkönnyíti a vizsgálatot. Azt már tudni, hogy a zsúfolt szerelvény 26 kilométeres óránkénti sebességgel érkezett az állomásra. Valószínűleg meghibásodott a fékrendszere – mondta a televízióban Schiavi. A mozdonyvezető túlélte a balesetet, de fél órába tellett, mire ki tudták szabadítani a roncsok közül.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.