Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Június 17. 16:39, hétfő | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Múzeumok Éjszakája Kiskunfélegyházán

Múzeumok Éjszakája Kiskunfélegyházán

Változatos programsorozattal készületek idén a Múzeumok Éjszakájára a szervezők

Változatos programsorozattal készületek idén a Múzeumok Éjszakájára a szervezők. Az érdeklődő közönséget június 15-én öt helyszínre – Kiskun Múzeum, városi könyvtár, művelődési ház, Móra- és a Petőfi-ház – várták. A programsorozat a PROFI-L bábcsoport, majd Gulyás László vándormuzsikus előadásával kezdődött a Móra Ferenc Emlékházban, majd a Petőfi házban folytatódott a Terescsényi Endre Képzőművész Kör „Nyitott műhelyével”. Kézműves foglalkozást tartottak a művelődési központban, majd táncot és dalokat tanulhattak kisebbek és a nagyobbak a Vándor Vokál közreműködésével. A könyvtárban Gregus Tárogató Kvartett adott koncertet. A hivatalos megnyitóra a Kiskun Múzeumban került sor. Köszöntőt mondott Kapus Krisztián polgármester és Mészáros Márta, az intézmény igazgatója. A megújult régészeti kiállítást Rosta Szabolcs, Bács-Kiskun Megyei Múzeumi Szervezet igazgatója nyitotta meg. A színpadon elsőként a WINGS Táncsport Egyesület táncosai, majd jászfényszarui Fortuna Együttes színjátszói kápráztatták el a közönséget. Őket követte a Padkaporos Táncegyüttes, és a Ciráda zenekar. A Múzeumok Éjszakája ebben az évben sem múlhatott el lámpás tárlatvezetés nélkül. A gyermekek és szüleik a Börtönkiállítást szemlélhették meg gyertyafényben.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.