Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Június 15. 13:52, szombat | Helyi
Forrás: - szerk. -

Múzeumok Éjszakája Kiskunfélegyházán

Múzeumok Éjszakája Kiskunfélegyházán

Idén öt helyszínen – Kiskun Múzeum, könyvtárban, művelődési ház, Móra- és a Petőfi-ház – tartják meg a Múzeumok Éjszakáját Kiskunfélegyházán

Idén öt helyszínen – Kiskun Múzeum, könyvtárban, művelődési ház, Móra- és a Petőfi-ház – tartják meg a Múzeumok Éjszakáját Kiskunfélegyházán. A programsorozat ma (június 15-én) 16 órakor a PROFI-L bábcsoport, majd Gulyás László vándormuzsikus előadásával kezdődik a Móra Ferenc Emlékházban. Ezt követően több mint tíz különféle program várja a város apraját és nagyját.

A program 17 órakor a Petőfi házban folytatódik a Terescsényi Endre Képzőművész Kör „Nyitott műhelyével”. Kézműves foglalkozást tartanak 17 órától a művelődési központban, majd 18 órakor tánc és daltanulás lesz a Vándor Vokál közreműködésével. A könyvtárban 18 órától a Gregus Tárogató Kvartett ad koncertet. A művelődési központból a gyermekek saját készítésű lámpáikkal vonulnak át 20 óra körül a Kiskun Múzeumba, ahol folytatódik a szombat esti program. Az éjszaka során régészeti kiállítás, táncbemutató, történészeti előadás és élőzenei koncert várja a közönséget. A Múzeumok Éjszakája ebben az évben sem telhet lámpás tárlatvezetés nélkül. A gyermekek és szüleik a Börtönkiállítást szemlélhetik meg gyertyafényben. Akik pedig az összes helyszínt végig járják, ajándékot kapnak.

A programról részletesebben ITT olvashatsz!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 22. 14:08, hétfő | Helyi

Családi délelőttöt tartottak a könyvtárban

A Föld napja alkalmából családi délelőttre invitálták az érdeklődőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba.

2024. Április 22. 13:49, hétfő | Helyi

Batthyánys harcművészek

Muay Thai házibajnokságot rendeztek Kiskunfélegyházán.