Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Október 11. 14:10, péntek | Belföld
Forrás: ESZAK

MUTYIPOLY - Seftelj a városligeten!

MUTYIPOLY - Seftelj a városligeten!

A játék célja a Városliget, mint budapesti zöldmező 100%-os beépítése.

A MUTYIPOLY a Műegyetem Építészmérnöki Karának 2013-as alkotóhetén készült. Az alkotóhét feladata a Múzeumi negyed koncepciójának aktualitása kapcsán, egy a Városligettel foglalkozó társasjáték megtervezése és elkészítése volt.

Egy csapat reflektálva a Városliget beépítésével kapcsolatos aggályokra és kérdésekre, ingatlanfejlesztői játékot készített, mely túl az aktuálpolitikai olvasatokon, ábrázolni kívánta az elmúlt húsz év ingatlanbefektetői és kivitelezői tevékenysége körül kialakult sztereotípiákat is.

A játék célja a Városliget, mint budapesti zöldmező 100%-os beépítése. A játékosoknak bontási, építési és szakhatósági engedélyeket, valamint megfelelő mennyiségű hitelkeretet kell gyűjteniük ingatlanjaik felépítéséhez. Ebben segíti vagy éppen gátolhatja őket a MUTYI, amelyek MUTYI-kártyákon keresztül érvényesíthetőek. Az nyer, akinek minél több és minél értékesebb ingatlanja található a teljes egészében beépített Városligeten a játék végeztével.

A játék ténylegesen játszható, és több órás szórakozást nyújthat családoknak, baráti társaságoknak. A teljes játék letölthető és otthon szabadon kinyomtatható, játszható.

Jó szórakozást kívánnak a játék készítői: Kovács Viktória, Poór Veronika, Sarbak Klára, Smiló Dávid, Szőke Bernadett, Tamás László, Tardos Margaréta, Tóth Réka, Vigh Ágnes.

Ez az alkotás a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 3.0 Unported licenc alá tartozik. A licenc megtekintéséhez látogass el a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/deed.hu oldalra.

A jaték nyomtatható verziója INNEN tölthető le!
Fotók: Csóka Attila Róbert

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.