Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Április 29. 14:08, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Műanyag arcvédőket ajándékoztak a jászok a városnak

Műanyag arcvédőket ajándékoztak a jászok a városnak

Műanyag arcvédő maszkokat hozott ajándékba Kiskunfélegyházára Borbás Ferenc emeritus Jászkun főkapitány.

Az adományt Gálig Erzsébet, a Szivárvány Személyes Gondoskodást nyújtó Intézmény vezetője és Balla László alpolgármester vették át - adta hírül a Félegyházi Közlöny internetes hírportálja.

Gálig Erzsébet az átvétel után elmondta, hogy ez az ajándék nagyban hozzájárul ahhoz, hogy még nagyobb biztonsággal gondozhassák az intézményekben élőket.

Borbás Ferenc arról szólt, hogy ez az ajándék egy kicsit jelképes is, hiszen valamennyien tudjuk, hogy a jászok és a kunok napjainkban is erősen kötődnek egymáshoz. Az adományról még elmondta, hogy Jászapátiban ügyvezetőként vezeti a Radius Signage Kft.-t, amely műanyag termékek kis és közepes sorozatú gyártásával foglalkozik. A koronavírus miatt kialakult helyzetben megcsappantak a megrendeléseik, ugyanakkor érzékelték, hogy nekik is van segítenivalójuk. Így fejlesztették ki ezeket a maszkokat, amelyek nem gumival, hanem pánttal rögzíthetőek, könnyűek, és egész nap viselhetőek. Rövid időn belül kifejlesztik azt a típust is, amely takarja a fület és a teljes arcot védi. A védőfelszerelésből ajándékoztak a jászberényi kórháznak, a megyében lévő szociális intézményeknek és Kisújszállásnak, a nagykunok fővárosának is.

Napokon belül piacra is kerül a termék, nagyon barátságos áron, és remélik keletje is lesz. Fontos ez számukra azért is, mert ezzel megoldhatják dolgozóik megtartását – tette hozzá Borbás László, aki ezt követően megnézte a díszteremben azt a Mária-képet, amelyet a jászok adományoztak testvérvárosuknak, Kiskunfélegyházának.

Gálig Erzsébet elmondta, hogy intézményeikben kötelező a maszkok használata. Éppen most került haza korházi kezelésből (nem koronavírussal fertőzött) ellátottjuk. Őt szigorúan elkülönítették, és minden eddiginél fokozottabb odafigyeléssel ápolják, ami a védőfelszerelések teljes arzenáljának a bevetését is jelenti. Nagyon jól jött ez az ajándék az intézménynek, hiszen ilyen eszközzel eddig nem rendelkeztek.

(Képek: Félegyházi Közlöny)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.