Városlista
2020. február 28, péntek - Elemér

Hírek

2019. Május 15. 21:06, szerda | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

Mozgalmas május a Koppány Íjászoknál

Mozgalmas május a Koppány Íjászoknál

2019. május 12-én a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sport Egyesület tagjai két helyszínen, két versenyen képviselték városunkat.

Kovács Máté és Kovács László május 11-én Pécelre utazott egy kétnapos megmérettetésre, nevezetesen a 3D Grand Prix, I. fordulójára. A Péceli Csúnya tónál megrendezett versenyt a Gödöllői Sport Klub HUN-TER Íjász Szakosztálya valamint a péceli 2119 Egyesület szervezte, a HDH-IAA 3D GP szabályok szerint. Kizárólag a Magyar Íjász Szövetség által kiadott versenyengedéllyel lehetett részt venni a versenyen, ez azonban nem probléma, mert a Turul Koppány Íjászai HSE minden tagja rendelkezik hivatalos versenyengedéllyel. Mindketten modern pusztai íjjal lőttek, egy sok kihívással teli, nehéz, 3 körös versenyben, ahol körönként 20 cél volt kihelyezve, célonként 1 lövéssel. Az első két versenykört szombaton, a 3. versenykört vasárnap délelőtt lőtték a Koppányok, vasárnap délután pedig a döntőben mérették meg magunkat. Kimerítő és fárasztó volt ez GP, de Kovács Máté kiegyensúlyozott versenyzéssel már az első körben a második helyre küzdötte magát, és ezt az eredményét meg is tartotta végig, így ezüstéremmel tért haza. Kovács László a középmezőnyben a 13. helyen zárta a versenyt.

Május 12-én vasárnap a Koppányok másik csapata Hódmezővásárhelyre látogatott a Sólyompróbák elnevezésű Történelmi Versenysorozat második állomására. 24 célon 3 lövéssel zajlott a verseny. Viszonylag kis létszámú csapatokban, gyorsan végiglőtték a versenyt a nevezők.
A következő eredmények születtek:
Bicskeiné Csányi Mária kiváló versenyzéssel első helyezett lett, Zoboki Botond második, ifj. Fetter Tamás és Szeibert Imre harmadik, Fetterné Nagy Tünde ötödik és Balanyi Sándor pedig a nyolcadik helyen végzett. Mind a hatan a legnépszerűbb íjkategóriában, modern pusztai íjjal lőttek.
A következő hétvége is zsúfolt lesz a Turul Koppányoknál, mert az egyik csapat szombaton Dorozsmán, a másik csapat vasárnap Sándorfalván, a harmadik csapat pedig péntektől-vasárnapig a mai Románia területén Nagyvárad mellett Betfián versenyez majd.

Kis Mónika

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 24. 11:23, hétfő | Helyi sport

Ismét magyar bajnokot ünnepelhetnek a birkózók

Kiváló eredményeket értek el a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzői az idei első országos bajnokságon. Dorogon a 12-13 évesek a szabadfogású küzdelmekben mérették meg magukat.

2020. Február 22. 10:34, szombat | Helyi sport

Dunaújvárosi Koppány eredmények

2019. február 16-án négy Koppány Íjász képviselte városunkat Dunaújvárosban, a Scorpion Winter Challenge harmadik versenyén. Bicskeiné Csányi Mária, Szeibert Imre, Boldog Bence és Kis Csaba.

2020. Február 13. 17:53, csütörtök | Helyi sport

Egy hétvége, két Országos Bajnokság a Turul Koppány Íjászoknál

2020-ban Pécsen az Expo Centerben rendezte meg a Magyar Íjász Szövetség a teremíjász Országos Bajnokságát.

2020. Február 10. 10:00, hétfő | Helyi sport

Rengeteg érem a hétvégén

Kiváló eredményeket értek el a kiskunfélegyházi birkózók a Dél-Kelet Magyarországi régió szabadfogású területi bajnokságán.