Városlista
2019. augusztus 22, csütörtök - Menyhért

Hírek

2019. Május 15. 21:06, szerda | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

Mozgalmas május a Koppány Íjászoknál

Mozgalmas május a Koppány Íjászoknál

2019. május 12-én a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sport Egyesület tagjai két helyszínen, két versenyen képviselték városunkat.

Kovács Máté és Kovács László május 11-én Pécelre utazott egy kétnapos megmérettetésre, nevezetesen a 3D Grand Prix, I. fordulójára. A Péceli Csúnya tónál megrendezett versenyt a Gödöllői Sport Klub HUN-TER Íjász Szakosztálya valamint a péceli 2119 Egyesület szervezte, a HDH-IAA 3D GP szabályok szerint. Kizárólag a Magyar Íjász Szövetség által kiadott versenyengedéllyel lehetett részt venni a versenyen, ez azonban nem probléma, mert a Turul Koppány Íjászai HSE minden tagja rendelkezik hivatalos versenyengedéllyel. Mindketten modern pusztai íjjal lőttek, egy sok kihívással teli, nehéz, 3 körös versenyben, ahol körönként 20 cél volt kihelyezve, célonként 1 lövéssel. Az első két versenykört szombaton, a 3. versenykört vasárnap délelőtt lőtték a Koppányok, vasárnap délután pedig a döntőben mérették meg magunkat. Kimerítő és fárasztó volt ez GP, de Kovács Máté kiegyensúlyozott versenyzéssel már az első körben a második helyre küzdötte magát, és ezt az eredményét meg is tartotta végig, így ezüstéremmel tért haza. Kovács László a középmezőnyben a 13. helyen zárta a versenyt.

Május 12-én vasárnap a Koppányok másik csapata Hódmezővásárhelyre látogatott a Sólyompróbák elnevezésű Történelmi Versenysorozat második állomására. 24 célon 3 lövéssel zajlott a verseny. Viszonylag kis létszámú csapatokban, gyorsan végiglőtték a versenyt a nevezők.
A következő eredmények születtek:
Bicskeiné Csányi Mária kiváló versenyzéssel első helyezett lett, Zoboki Botond második, ifj. Fetter Tamás és Szeibert Imre harmadik, Fetterné Nagy Tünde ötödik és Balanyi Sándor pedig a nyolcadik helyen végzett. Mind a hatan a legnépszerűbb íjkategóriában, modern pusztai íjjal lőttek.
A következő hétvége is zsúfolt lesz a Turul Koppányoknál, mert az egyik csapat szombaton Dorozsmán, a másik csapat vasárnap Sándorfalván, a harmadik csapat pedig péntektől-vasárnapig a mai Románia területén Nagyvárad mellett Betfián versenyez majd.

Kis Mónika

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 22. 11:37, hétfő | Helyi sport

Jól szerepeltek a Koppány íjászok a hétvégén

2019. július 20-án a gyulai kempingben rendezett a Kerecsényi László Íjász Egyesület OB kvalifikációs íjászversenyt.

2019. Július 18. 10:07, csütörtök | Helyi sport

Két első helyezést ért el Botond a hétvégén

2019. július 13-án, a Cserkeszőlői NLD Hun Íjász Klub, a XIII. Cserke Vitéz Napok alkalmából szervezett íjászversenyt Cserkeszőlőn.

2019. Július 04. 13:10, csütörtök | Helyi sport

Régiós versenyen a Koppány Íjászok

2019. június 30-án Békésen, a Dánfoki Üdülőközpontban megrendezett DAR Történelmi versenyen vettek részt a Koppányok, mely a DAR sorozat 4. állomása volt. A megmérettetést a Szegedi Partiscum Íjászklub szervezte.

2019. Június 25. 16:26, kedd | Helyi sport

Szép félegyházi lovas eredmények

A Western Országos Bajnokság 2019. június 15-16. között került megrendezésre Kiskunfélegyházán a Fekete Lovastanyán.